L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 20 de novembre del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Mal, molt de mal ha fet a Tavernes la paralització per Rajoy del projecte del Vaca i de la subestació del Golfo..



¿Quant de mal ha fet a Tavernes el govern de Rajoy, del PP, amb la paralització del projecte del Vaca? N’ha fet molt i en farà més perquè les conseqüències d'aquella paralització no paren.

Els greus efectes i perjudicis negatius per a Tavernes van per a llarg com s'ha quedat demostrat en aquests dies, i sobre tot ahir a la matinada, quan es va poder repetir els fets del 1996 i del 2007. Toquem ferro perquè la pluja va parar, però l'espant als veïns de la zona sud del poble no els el va llevar ningú de damunt.  

I això arribava uns dies després que s'informara a l'opinió pública que, feia només uns mesos,  la Confederació presidida pel PP havia exigit al govern de Compromís de Tavernes que executara la sentència del Tribunal Suprem sobre el Vergeret. Ni més ni menys que volien que Compromís enderrocarà 8 edificis. Ho vam explicar en un article anterior.

La Confederació, un "mandao" del govern de Rajoy, no tenia en compte que té tota la culpa de que el projecte del Vaca no estiga executat. Oblidava que en novembre del 2011, el govern del PP paralitzava el projecte de la canalització del Vaca, amb greus conseqüències sobre Tavernes.

El Vergeret ahir de matinada

Primera conseqüència: Tavernes viurà sempre davall de l'espasa de Damocles que són les avingudes del Vaca i el perill de desbordament. Ho vam viure ahir. I no anem a estendre's més. Són fets massa coneguts i contrastats. I el mur del Vergeret és un "pegat", simplement soluciona el problema del casc urbà. Però... i el desbordament del riu en el terme? I les avingudes d'aigua des de Benifairó i Simat? i els danys a l'agricultura? O es dona una solució global, com ahir reclamava l'alcalde Jordi Joan en "A punt", o els danys a l'agricultura, als camins i infraestructures rurals continuaran a pesar del mur del Vergeret.

Segona conseqüència: No hi ha canalització del Vaca, no s'ha executat la circumval·lació. Durant 7 anys seguits hem comprovat com els diputats del PP i els de Ciudadanos des de fa 2 anys, han votat sempre en contra d'incloure el projecte del Vaca en els pressupostos de l’Estat. 7 anys seguits de demanda del grup de Compromís en el Congrés i en el Senat i set anys sempre amb el vot en contra. I no oblidem que el projecte del Vaca és global, des de  Simat a Xeraco. Tots els quatre pobles perjudicats pel govern de Rajoy.

Tercera conseqüència: No es poden avançar ni dur a cap projectes interessants i beneficiosos para Tavernes, cas del Centre de Dia que Confederació no ha permés en els baixos que disposa l'Ajuntament en el Vergeret. I ací no era construir res, que l'edifici ja està, sinó permetre l'activitat. Com es permeten les esportives i comercials de la zona.

Baixos on s'havia de desenvolupar l'activitat del Centre de Dia.
A banda de les conseqüències de la paralització del projecte del Vaca, el govern de Rajoy ha perjudicat Tavernes en altres interessos, sobre tot en impedir l'acabament del polígon industrial del Golfo i els sectors de la platja.  

El govern de Rajoy  eliminava del Pla Elèctric Nacional 2010-2015 la subestació del Golfo, que havia de donar electricitat al polígon industrial El Golfo i als nous sectors de la platja. I sense electricitat no hi ha sectors urbanitzats. I amb això va perjudicar greument Tavernes.

I ho va tornar a repetir quan tampoc va incloure la subestació dins del Pla Elèctric Nacional 2015-2020, tot i les reunions que l'alcalde Jordi Joan va mantindre a Madrid amb responsables del ministeri d'Indústria i a València amb la conselleria d'Indústria, els dos del PP, per explicar-los el problema i demanar solucions. Mentre això passava el PP de Tavernes, mut, calladet, no fos que l'amo de Madrid s'enfadara. 

Polígon el Golfo: 15 anys i sense acabar per no haver subestació
Són moltes actuacions, massa, en contra dels interessos del poble. I com hem dit, el PP de Tavernes calladet. Això sí, ens ha deixat ben clar que no té cap interés en els problemes de Tavernes, tot i tindre la responsabilitat en tot el que passa, perquè són ells qui crearen tota l’empastrà del Vergeret, amb una urbanització sense permisos de Confederació. 

Del 2011 al 2018 no han fet res. Ni s'han preocupat de res, cap gestió a Madrid, cap oferiment de col·laboració al govern local quan anava al Ministeri de Madrid o les Conselleries de València. El seu partit sempre ha estat per damunt dels interessos de Tavernes. Els seus presidents Rajoy (Madrid) o Camps i Fabra (València) sempre han estat més importants i per damunt dels veïns que els votaren a Tavernes.

Molt de mal ha fet a Tavernes les actuacions, tant del PP local com el de Madrid. I ho pagarem durant molts anys. Per començar, si res no canvia, ja ens tocarà pagar una quantitat milionària quan es construesca del mur del Vergeret. I eixos diners s'hauran de llevar d'altres inversions per al poble. Tot perquè el projecte del Vaca està per fer.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Pedro Sanchez ho arreglarà ara amb la ajuda de Podemos.

Anònim ha dit...

Pues veient la davallada de Compromis em pense que poc es fara a partir de futures eleccions. Si la gent vos va votar es pa algo, no pa donarli la culpa al pp de les empastraes que hi han. Que ja sabem que les va fer el pp pero si no averiueu res el vot sen anira altre lloc i altra legislatura sense pena ni gloria.

La Cotorra de la Vall ha dit...

La devallada de Compromís o la pujada d'altres es vora en eleccions. La gent se suposa que eixe "algo" pel qual va votar a Compromís més que res per arreglar l'empastre de la situació ecónomica de l'Ajuntament. Va ser la principal promesa electoral i l'alcalde ho va dir moltes vegades: Mentre no s'arregle la situació econòmica no podem fer cap inversió. I vosté sap que no hi havia diners ni per a comprar pipes. Eixa situacio de "quiebra" es va arreglar el 2017, quan es van tornar per avançat 2 milions de prestecs, i es va baixar l'index d'endeutament al 65% aproximadament amb la qual cosa en aquest 2018 es podran dedicar 1'5 milions en inversions.

Efectivament vosté i nosaltres sabem qui va fer les empastrades, però no crega que tot el món ho sap. Ni de lluny. I això que diu "d'averiguar o no", suposem que vol dir solucionar, moltes vegades no depén del govern de Compromís o de l'Ajuntament, cas per exemple dels problemes del Vaca o la piscina coberta, encara dins d'un procés judicial, i ja fa vora 8 anys, i els jutges sense decidir res.

El tema del col·lector de la platja està ja per adjudicar-se les obres, el tema de la nova depuradora, que el PP es va negar a construir, s'ha hagut de fer un projecte nou i esta presentat a la Generalitat i Confederació, el tema de la subestació del Golfo que donara llum al poligon industrial i a la platja, esta en fase dels informes de medi ambient; la diputació està ja redactant el projecte de la unio amb el Cami REal de la Goleta, s'esta redactant el projecte de reforma de l'institut Jaume II el Just.

I per no fer-nos llargs no direm res de les coses fetes dins del poble.

Es humanament impossible en els 2 anys últims, perquè els altres 6 primers foren de solucionar el tema dels euros (abans diriem de la pela, poder arreglar tots els lios i demés del PP (economia, deute, pagament proveïdors, el Vergeret, la piscina, l'aparcament, arreglar les voreres del poble (saps que l'estudi valoratiu que hi ha fet es de 6 milions, etc).

Un detall: des del 2012 fins ara, per pagar deutes del banc del PP (Compromís no ha fet cap préstec), interessos del deute, deute a Diputació, pagar proveïdors, pagar factures sense consignació, pagar l'aparcament del passeig s'han dedicat sobre els 24 milions d'euros. ¿Quantes coses s'hagueren pogut fer en eixos 24 milions, pagats per a coses que Compromís no ha tingut res a vore?

El poble és sobirà per a elegir el que vulga, vosté també. Però independentment de l'opció que cadascú elegisca, que el vot es secret, cal intentar ser justos en les valoracions i eixa darrer frase dona a entendre que aquesta legislatura s'ha passat sense pena ni glòria, i com li hem dit, res mes lluny de la realitat. REpasse mentalment les coses fetes, i vora com per a un poble que estava en la ruina econòmica són moltes.

Anònim ha dit...

Tens tota la raó i la majoria de la gent passa de tot i sap ben poquet dels lios del Vergeret o els problemes del Vaca i es nota en els comentaris que fan en el face de noticies.

Anònim ha dit...

Massa ha fet el ayuntament en pagar tot el mal del pp que en un presupost molt elevat va deixar el poble arruinat. I el ayuntament en una mala epoca de crisis ha pogut ferse carrec i ara ya es veuen moltes coses.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ja ho hem dit: nosaltres calculem en base a les dades que s'han anat dient aquests 7 anys en plenaris i pressupostos, que igual ens anem prop dels 24 milions que ha pagat Compromís de "cosetes" del PP. I estem dient que ho ha fet amb un pressupost d'època de crisi de 15 milions a l'any quan ells en tenien sobre els 20 milions.
Recordem només que hi havia uns 18 milions de deute i ara estem en 8, o siga s'han pagat si fa no fa més de 12 milions entre capital i els interessos, s'han pagat 2 milions de l'aparcament, s'han pagat 2 milions de deute a la Diputació pel canon del reciclatge a Guadassuar que ells cobraren en nom de Diputació, però no li enviaren els diners, es van pagar 1'6 milions en factures de caixons, es van pagar vora 3 milions a proveïdors, i nomes diem els conceptes més grossos.

I això en 7 anys, i majorment fins el 2017, quan l'Ajuntament es va poder alliberar del cinturó del Pla d'Ajust de Montoro, que ens prohibia fer inversions, contractar personal i només deixava la mà oberta a que pagarem deute al banc.

I això hi ha molta gent que no ho vol saber, no ho valora, i demana i demana quan només enguany, i despres del romanent positiu de 2'2 milions (el PP era 4'5 milions negatiu) s'han pogut dedicar diners a inversions. I s'estan fent.

I s'estan solucionant greus problemes: el col·lector de la platja està en fase d'adjudicació, la subestació del Golfo última els tràmits i podra donar electricitat al Golfo i a la platja després de 15 anys sense que alguns no feren res, Diputació ja redacta el projecte de rodona d'unió del Cami Real amb la via de la Goleta, Carreteres de la Generalitat redacta una solució a la circumval·lació, S'ha aconseguit la rodona enfront el "reté" de la Policia Local, s'ha solucionat la reversió de l'aparcament (plorar i pagar), s'estan fent els projectes de l'institut i de les millores de centres. I no parlem del que s'ha fet dins del poble en obres i s'estan fent.

Diuen que es va a poc a poc, tots voldríem més ràpid, però els tràmits oficials i administratius, com va dir el regidor Perfecto Benavent en el darrer plenari, són els que són. I solucionar allò que anteriors governs no feren en 12 anys i els problemes que deixaren, no és cosa de 2 anys ni potser de 10 anys.

I repetim, hi ha molta gent que no ho valora: amb 15 milions de pressupost, 5 menys que anteriors govern, quan les despeses de personal, llum, etc. són més que fa 7 anys.

Anònim ha dit...

Yo crec que la gent eu valora, els que no eu fan, son els seguidors del pp que no reconeixen el mal i com van deixar el poble.
A vegades crec que falta que la gent se implique mes en estar informat, perque crec que ania informacio.