L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 25 d’octubre del 2018

Sico Fons ha guanyat el XII premi literari Hospital La Fe, modalitat valencià


L'escriptor valler Sico Fons ha resultat ser el guanyador del XII Premi Literari Hospital de la Fe en la modalitat de textos en valencià pel relat "Urgències". L'acte de lliurament del premi ha tingut lloc a l'Hospital La Fe i va acabar amb l'actuació de la cantautora Mariluz Gutiérrez.



Aquest premi està convocat per l’Associació José Luis Sampedro per a la Salut i la Cultura, amb l'objectiu de promoure i potenciar l’escriptura com a teràpia entre els malalts hospitalitzats i els seus familiars. Els textos dels guanyadors i finalistes, tant en valencià com en castellà, seran publicats en un futur pròxim. 
Sico Fons estava hospitalitzat per unes proves de control derivades d'una malaltia que va tindre de menut. Tot solucionat i com diguem a Tavernes "més bo que una campana". Enhorabona. 



Sico Fons és el nom literari de Francesc Antoni Asensio Fons (Tavernes de la Valldigna, 1963). Ha publicat L’udol de la sirena (Edicions La Xara, 2001), Històries de la Vall (Ediciones Bonet Sichar, 2003), La mort de la sirena (Edicions La Xara, 2003), Els crits de la follia (Edicions La Xara, 2004), Infants adormits (Edicions La Xara, 2005), el recull de relats Parelles imperfectes (El Taller del Poeta, 2006), Portes tancades (Edicions La Busca, 2006), El desfici dels herois (Edicions La Busca, 2008), Un estiu a l’infern (La Busca Edicions, 2010) , Humors agres (Edicions del Bullent, 2011), la recopilació d’articles d’opinió Genocidi (in)visible (Voliana Edicions, 2012), Garbí de Malfiar, de rodamón a joglar (Edicions La Xara, 2013), Crònica perplexa d’un exèrcit (Ediciones Oblicuas, 2013), Un sol esglaiat (Edicions La Xara), No em diga això (Edicions La Xara) i El secret de les abelles (Edicions Tívoli, 2016).



Alguns dels seus treballs han estat premiats en diferents certàmens literaris com ara, el VII Certamen de Cuentos “al margen”, l’XI Concurs de Narrativa de Capdepera, Mallorca, el III Premi Literari de Constantí, Tarragona, la 2ª edició del Premi Nacional de Microrelats “El Basar”, el XVI Concurs de Conte Curt Antoni Gomila-Bartomeu de Montuïri (Mallorca), l’XI Premi de Narrativa Curta “Tinet” o el Premi Soler i Estruch amb el recull de relats “Humors agres”.

Ha publicat articles en la cartellera Turia, el diari Levante, el Temps, l’Avui, Micro, L’Avanç Quinzedies de la Safor, Infosafor, Gandia Express, La Veu de la Valldigna, El Punt, El Diari la Veu i com no, també estem orgullosos de que ara i adés se'n recorde de nosaltres i ens remet algun escrit per publicar.