L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 23 de setembre del 2018

INFORME: Ni fixació, ni cap mània: Volíem i volem el millor per a Tavernes.



Un lector, amablement i educadament, ens va dir fa temps que no comprén perquè li hem donat i li donem tanta importància al projecte del riu Vaca  i  pregunta si realment l’actuació del govern de Rajoy (PP) en eliminar el projecte va ser tan dolenta. (Foto superior: Plaça del Camp del Futbol, on ara hi ha el pavelló de bàsquet  inundació de l'11-09-1996)

Les obres del riu Vaca que el PP va eliminar ja estaven aprovades i es licitaven
Nosaltres el primer que hem de dir és que considerem la importància en relació amb els resultats que s'esperen i la necessitat que hi ha a Tavernes. El projecte no és local, sinó de l’Estat, i va ser obra dels tècnics del Ministeri i valorat com a “necessari i urgent” dins del Pla Hidrològic Nacional que finançava la Unió Europea. 

Conclusió: la prioritat i importància no les ha marcades l’Ajuntament, ni el govern de Compromís ni la Cotorra. La va marcar el mateix estat. I Nosaltres ací ens hem dedicat a informar i a informar sobre el projecte.

 

Una imatge que pot donar lloc a error: no és el riu Vaca, és el camí Gandia fotografiat de final del poble.

Volem que penseu que:

Coneixem la realitat de Tavernes i farem unes reflexions al voltant del projecte i el perquè el considerem tan important.

1. El projecte del Vaca és la solució per legalitzar el sector del Vergeret. La solució al desgavell d’una zona urbana construïda en zona inundable i on hi ha una sentència judicial que, encara que en suspens, sempre ens pot afectar. Tot per culpa dels desficacis urbanístics del PP en deixar construir en zona inundable. 

2. Es la manera segura d’evitar les inundacions del casc urbà de Tavernes, com la del 1996 o la del 2007. I evitar l’amenaça d'un oratge tan canviant com a conseqüència del canvi climàtic. 

3. És la manera segura d’evitar les inundacions de les terres agrícoles i de fer malbé les collites del Tancat, Vadell i part dels Marenys. I no només a Tavernes, sinó a Xeraco. 

Final del Passeig Colom, quan ja es podia caminar pel poble amb aigua a la cuixa (11-09-1996)
4. Es la solució per obtindré els terrenys de la circumval·lació. Anava al costat del riu, en els terrenys que deixava lliure el projecte de canalització. No tenim circumval·lació perquè no tenim terrenys, i no tenim terrenys perquè no s’ha executat el projecte. 

5. Les estadístiques de la Generalitat diuen que tenim entre 16.000 i 18.000 vehicles que passen tots els dies PER DINS DEL POBLE per la carretera comarcal. Embussos, perills, retencions... Tot això s’evitaria amb la circumval·lació. 

6. El projecte del Vaca evitarà l’efecte pantà de les aigües regolfades del Vaca quan arriba a l’autopista i evitarà inundacions en Borderia i el polígon industrial, com l'any 1996. 

Nivell de l'aigua en la indústria al costat del riu (11-09-1996)
 
7. El projecte implica la neteja i millora del riu des de Simat a Xeraco, i això vol dir marges nets i evitar possibles perills d’incendis. 

8. Solucionaria els problemes que ara tenim en els camins del Tancat i Séquia Bova, on per no estar fixats i preparats els marges del riu, hi ha solsides i no es pot transitar

Aquestes són qüestions que solucionaria. Són molts els danys de les polítiques del PP a Tavernes, anul·lant sense cap explicació un projecte qualificat d'urgent i necessari pels tècnics del ministeri. Un projecte ja aprovat, en fase de licitació i que es pagava amb diners d’Europa. En novembre del 2011 s’havia d’adjudicar però... va arribar el PP, i va anul·lar tot el que hi havia fet. El PP de Tavernes va agatxar el cap, va  callar, i mai no ha dit res. Incomprensible el desinterés durant set anys. Però feien i fan vacances.


Document de licitació del projecte del riu Vaca, projecte eliminat pel govern del PP

Adéu projecte, adéu inversió de  47 milions, adéu jornals per a Tavernes

El govern de l'Estat del PP va dir-li adéu projecte del Vaca, va dir adéu a la inversió de 47 milions d’euros, adéu als milers de jornals que s’haurien pogut donar a gent del poble... Això gràcies al PP de Rajoy. 

El projecte estava pensat per a executar-se en tres anys. en el 2015 acabat. Ara, som al 2018. Quatre anys que hauria d'estar acabat, que estaríem tranquils en molts aspectes i solucionats molts problemes. I no ho estan perquè el PP de Rajoy, va anul·lar el projecte.

Nivell de l'aigua en el CEIP Alfàndec (11-09-96)
Compromís ha presentat esmenes als pressupostos de l’Estat durant set anys per incloure el projecte. Sempre el PP, els diputats valencians inclosos, han votat en contra. Els darrers dos anys, des què existeix,  Ciudadanos s'ha sumat i han votat en contra.

Final del Passeig Colom, quan ja havia baixat el nivell (11-09-1996)
 
Ací parlem del riu Vaca perquè ens preocupem de Tavernes, perquè volem el millor per al nostre poble. I perquè és denunciable i molt greu l'actuació durant 7 anys del govern de Rajoy, i més encara ho són el silencis còmplices des de Tavernes, d'aquells que han callat i han atorgat, han fet bones les polítiques de Rajoy. I ho volem deixar clar, que la memòria és fràgil i igual, d'ací uns mesos, exigiran el projecte que ells mai recolzaren.