L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 9 de setembre del 2018

Ahir es va celebrar el 42é Festival de Balls Populars de Festes Majors



Ahir tenia lloc el 42é Festival de Balls Populars a les Festes Majors de Tavernes que organitza el "Grup de Balls Populars la Vall de Tavernes" amb el patrocini de l'Ajuntament. L'amenaça de pluges per l'oratge va obligar a traslladar el festival a la Casa de la Cultura.

Enguany el grup convidat era el "El Forcat Danses" de la ciutat de València que va oferir una mostra del folklor tradicional valencià (Riberenca (L'U d'Almussafes),  les Valencianes de l'U i Dos d'Albal, o el Fandago d'Aiora) amb altres però amb els trets més propis de l'Horta.  


Aprofitem l'ocasió per a remarcar que, al igual que ha fet el grup de balls de la nostra localitat amb la música popular vallera, "El Forcat" que va ser fundat el 1992 ha realitza una gran tasca de divulgació i recerca del folklore tradicional musical valencià dins dels objectius de la  divulgació de la indumentària, dansa i música tradicional valenciana.  El grup té una llarga trajectòria d'actuacions pel País Valencià.


Al costat del grup convidat, vam poder gaudir amb l'actuació sempre excel·lent del nostre grup de ball, en aquesta ocasió partida en "en els majors" i en els alumnes de l'escola infantil, que van mostrar excel·lents maneres i cal felicitar-nos perquè la continuïtat del grup està assegurada.



La regidora de Festes, Encar Mifsud, va oferir un detall al grup El Forcat en aquesta visita a Tavernes i també com a reconeixement i gratitud per la participació en el festival.