L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 2 de setembre del 2018

Ahir dissabte, jornada de portes obertes al jaciment de Bolomor.


 
Un total de 210 persones, a més de 9 membres del Centre Excursionista de Tavernes que han fet d'acompanyants, van participar ahir el jaciment de Bolomor aprofitant la jornada de portes obertes. 
 
Un any més, la Cova del Bolomor obria les seues portes en una activitat organitzada per l’Ajuntament de Tavernes, l’Associació Cultural Bolomor i el Servei de Recerca Prehistòrica de la Diputació de València, amb la col·laboració en l’esdeveniment del Centre Excursionista de Tavernes, Protecció Civil i la Policia Local. 
 
Un dels grups ascendint al jaciment
Els assistents s'han organitzats en grups al voltant de 50 persones, que van pujar a la cova per torns a les hores 10, 11, 12 i 13 hores. Al principi de cadascuna de les visites en el pàrquing de la cova, van assistir-hi a una demostració de talla lítica i d'encendre el foc tal com feien els habitants de la cova. Després cadascun dels grups, com hem dit acompanyat s per membres del Centre Excursionista de Tavernes han pujat fins la cova, on han pogut observar els treball dels arqueòlegs i han pogut escoltar una detallada explicació sobre la historia de la cova de Bolomor.
 
Encendre el foc a la manera neandertal

Cal dir que l'activitat ha estat tot un èxit i molta gent que havia telefonat interessants per l'assistència no ha pogut en aquesta ocasió. De tota manera, sempre podran assistir-hi si estan pendents de les pròximes convocatòries d'activitats en la cova i s'hi apunten..
 
El regidor i alcalde en funcions, Josep Llácer, comprovant la bona organització de l'esdevenimen
 
Entre els participants ahir hi havia molts que eren de fora de la Valldigna. Això és  una prova més de que la potenciació del jaciment, impulsada en aquestes darrers legislatures pel govern de Compromís, dóna el seu fruit i el jaciment cada dia més és conegut i hi ha interés per visitar-lo, cosa que també demostra l'assistència plena a les activitats que s'hi desenvolupen al llarg de l'any.