L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 31 d’agost del 2018

Reprenen els treballs en la fossa 112 després de conéixer-se la decisió judicial


Els treballs d’exhumació de la fosa comuna 112 del cementeri de Paterna es reprenen després de la decisió del jutjat de decretar el sobreseïment lliure i l'arxiu de la denúncia interposada per la diputada de Memòria Històrica de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo; la presidenta de l'Associació de Familiars de les Víctimes de la Fossa 112, Carmen Gómez, i els membres de l'empresa encarregada de l'exhumació ArqueoAntro, Javier Iglesias i Alex Calp, en haver exhumat diversos cranis en aquella fosa amb forats de bala.
 
La mèdica forense ha constatat que en la fossa no hi ha restes de cossos recents i que els cranis trobats amb un impacte de projectil poden tindre una data superior a vint anys.
 

Per tant, el jutge considera que es tracta de represaliats de la guerra civil i la dictadura, i no hi ha raó per a iniciar una investigació sobre l’autoria dels fets. El jutge argumenta el sobreseïment de la causa en què les troballes dels cossos es fan en el 2018, per la qual cosa el temps transcorregut des de l'afusellament és de vora 69 anys, que supera en molt el temps de prescriure que marca el Codi Penal, que són 20 anys.

Els arqueòlegs que duen a terme els treballs d'exhumació, una vegada sabuda la resolució del jutge, han començat a retirar els ossos trobats fins ara.

Els famílies de les víctimes poden decidir si recorren o no la decisió del jutjat, una qüestió que podrien acordar aquest divendres després d'una reunió que tenen prevista.
 
 
Carmen Gómez, presidenta de l'associació l'Associació de Familiars de les Víctimes de la Fossa 112, en manifestacions a la premsa ha dit que la decisió serà segurament no seguir la via judicial perquè el recorregut davant la justícia és pràcticament nul ja que la Llei d'Amnistia del 77 indica que els crims prescriuen als 20 anys.

Per tant serà a partir d’ara quan comencen els treballs propis d'exhumació dels cossos trobats en la fossa 112, on s’espera trobar-ne un centenar, després de traure la part de calç.