L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 11 d’agost del 2018

Aigua a la Vall !!! Benvinguda siga....



Les pluges que hem gaudit aquests dies – i mai més ben dit “hem gaudit” suposem que hauran servit per mitigar un poc la situació de sequera que patíem després de mesos i mesos sense vore caure una gota (dalt mapa de pluges fins a les 10'30 d'avui). I ho ha fet amb coneixement, com solem dir, perquè encara que hem tingut tronades no tenim constància d'haver fet cap mal.



Fins aquestes hores del matí (10’40 hores) les quantitats arreplegades a Tavernes ciutat estan al voltant de 117 litres per metre quadrat (encara que varien segons els punts on es trobe el pluviòmetre) i vora 36 en la platja.  Són dades que hem arreplegat d’AVAMET a qui cal agrair la tasca desinteressada que fa quan a la informació i dades referides a l’oratge del País Valencià.


Els camps deuen d’haver notat la pluja, molt beneficiosa en estiu quan més reguem per la calor, però qui més ha notat l’efecte positiu ha estat el llac de la Goleta que ha augmentat el nivell més de mig metre. Recordem que el llac és un tanc de tempesta i la seua missió és arreplegar l’aigua de pluja dels carrers de la zona de la Goleta.


Cal esperar que amb aquesta aportació d’aigua es minimitzen els problemes que ha patit el llac  els darrers mesos, el qual després d’una draga molt forta per traure tot el fang i tarquim del fons ha hagut de sobreviure amb la mateixa aigua estancada per eixa falta de pluja, amb la qual cosa s’han patit episodis d’olor.

Estampa familiar
 No podem dir el mateix sobre els ullals “Gran” i “de les Penyetes”, on l’efecte de la pluja pràcticament no s’ha notat i, després de la calorassa patida els darrers dies, es troben ja quasi en una situació límit.


Imatge dels ullals avui mateix
 Clar està que el sistema d’alimentació dels ullals no és com el llac de la Goleta, i ara caldrà esperar els pròxims dies a vore si augmenta un poc el nivell freàtic una vegada que l’aigua caiguda sobre el poble i les muntanyes del voltant haja filtrat en el terreny. Cal dir que a Barx-La Drova s’han mesurat 107 litres per metre quadrat. 


 Els vàndals no descansen.

Cadires llançades al llac
Una cosa si que està ben clara:  la pluja que va haver ahir nit i aquesta matinada no és cap impediment per l’actuació dels vàndals que, com a entreteniment, es dedicaren a llançar les cadires preparades per al festival “Sete Sois, Sete Luas” anunciat per a celebrar aquesta  nit, si l’oratge ho permet. Les set o huit cadires han estat retirades ja per la brigada municipal.