L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 20 de juliol del 2018

Tavernes s’adhereix al programa Viles en flor per a potenciar el patrimoni vegetal i paisatgístic



La iniciativa és de la Confederació d’Horticultura Ornamental (CHO) i Tavernes ha rebut el jurat que ha visitat zones verdes com la torre de Guaita i altres de la ciutat.

L’Ajuntament de Tavernes s'ha adherit a la iniciativa "Viles en flor" i ahir va rebre la visita del jurat professional del programa impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental (CHO). El programa pretén potenciar el patrimoni vegetal i paisatgístic dels municipis.

El programa Viles en Flor reconeix públicament els projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que són un exemple a seguir en la millora i potenciació dels espais verds urbans. Per tant, promou la transformació de distints racons de pobles i ciutats a través de la renovació i creació de noves àrees verdes.

El jurat encarregat que ha visitat Tavernes ha valorat la realitat mediambiental de la localitat i els objectius i plans de futur. Els tècnics mediambientals i les autoritats municipals responsables han acompanyat el jurat per diferents zones de la ciutat i la platja, com la Torre de Guaita o l’Ullal Gran.

Després de les valoracions, l'Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT) lliurarà el mes d’octubre els guardons als municipis amb millor puntuació segons els criteris establerts.

Les dades valleres

Tavernes té 17.336 habitants i uns 255.492 m2 d’espais verds, és a dir, un percentatge d’espais verds de 14,73 m2/habitant, superant els 10 m2/habitant recomanats per les organitzacions internacionals i la mitjana espanyola de 12.46m2/habitant.

Els recursos destinats al manteniment de les zones verdes són anualment de 302.207€/any, per tant la relació entre els recursos destinats al manteniment de la superfície verda i enjardinada equivalen a 1’477€/m2.