L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 6 de juliol del 2018

PLENARI JULIOL 2018: Les festes local 2019 seran el 18 de març i 29 d'abril, Sant Vicent


El consistori va determinar en el plenari d'anit que els dos dies de festa local per al 2019 seran el 18 de març, vespra de Sant Josep, i 29 d’abril, festivitat de Sant Vicent Ferrer. La proposta del govern de Compromís va ser recolzada i votada a favor pel PP i EU, com veieu a la fotografia de dalt.

La proposta del govern municipal de Compromís no va ser acceptada pel PSOE que va retraure la circumstància que no hi havia cap festa local en Festes del Poble, a la qual cosa la regidora responsable, Encar Mifsud, de Compromís va recordar que només hi havia dos dies a designar i li demanava que fera una proposta, i diguera quin dia dels dos calia eliminar (el 18 de març o Sant Vicent) i canviar-la per la de Festes del Poble.
 
El PSOE no va fer cap proposta, però sí que va demanar al govern de Compromís que fera un referèndum a la població per determinar les festes locals del 2019, al temps que recordaven que en la passada legislatura, quan ostentaren la regidoria de festes, anaren canviant segons el calendari i uns anys era Sant Vicent i altre Festes del Poble.

La regidora Encar Mifsud li va replicar que precisament això és el que fa el govern de Compromís: variar i adaptar les festes locals a les circumstàncies particulars del calendari de cada any. "Li recorde que enguany, 2018, no va ser festa local el dia 18 i si que serà festa local el divendres, 14 de setembres, durant les Festes del Poble. La llàstima és que només tenim dos dies. Fins i tot podriem pensar en el segon dia Nadal, que també ha estat una festa tradicional i ha estat festa local " concloïa la regidora de Compromís.

L'alcalde Jordi Joan va recordar que en la passada legislatura un any Sant Vicent Ferrer no va ser festa local, i això va suscitar moltes reaccions en contra. "La festivitat de Sant Vicent està molt arrelada a les tradicions de la ciutat. Tavernes té assumit i vol que Sant Vicent siga festa local i no anem a renunciar-hi".



600 aniversari de la mort de Sant Vicent

Potser el 2019 siga l'any menys indicat perquè el dia de Sant Vicent Ferrer, a celebrar el 29 d'abril, no siga festa local a Tavernes: l'any que ve els valencians celebrem el 600 aniversari de la mort del sant valencià. 

Fins i tot, hi ha una demanda a les Cortes Valencianes, i als síndics de totes les formacions polítiques, perquè es declare el 2019 "Any de Sant Vicent Ferrer", amb un impuls a l'estudi de la seua persona "pels valors d'enorme ressonància cívica d'aquesta gran figura" i fins i tot es demana al Consell que impulse i promoga activitats amb motiu de la commemoració.