L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 17 de juliol del 2018

Millorar l'accessibilitat, una aposta de Compromís que implicarà 1'4 milions en inversionss els darrers anys

 

Compromís reivindica el treball del govern municipal en millora d’accessibilitat a través d’un repàs de les actuacions dels darrers anys.

Compromís ha recordat en nota de premsa que, amb les inversions previstes en aquests últims dos anys, seran 1'4 milions d'euros els invertits en millora de l'accessibilitat (vore quadre de dalt de la nota de premsa de Compromís).

En aquest context, les actuacions han dissenyat els itineraris urbans, efectuat amb criteris d’accessibilitat, i segons algunes conclusions dels estudis de la Mesa de Mobilitat. Dins d’aquest apartat s’ha millorat l’accessibilitat dels parcs infantils, s’han instal·lat jocs accessibles i s’han millorat accessos als edificis municipals.

L'alcalde i la regidora de serveis amb una nova cadira amfibia

Banys accessibles


El govern de Compromís ha millorat les dues platges accessibles per facilitar l’ús del bany i del gaudi de la platja a persones amb dificultats.  Els darrers anys s’ha passat de no tindre grua o falta de dotació de cadires amfíbies dels anteriors governs, a comptar amb grues per al trasllats d’usuaris, una bona dotació de cadires amfíbies amb increment anual del nombre (els darrers anys se n’han adquirit quatre), així com elements de flotació i muletes adaptades.
 
S’han millorat les instal·lacions (vestidors, aseos, plataforma amb ombra, i també d’horari de banys.  De les 11 a 14 hores nomes juliol i agost d’anteriors governs, s’ha passat a un horari del 15 de juny al 15 de setembre amb increment d’hores. Els mesos de juny i setembre l’horari és de 11 a 14 hores, però en juliol i agost s’incrementa a horari de vesprada de 16 a les 19 hores. Això vol dir més que duplicar les hores que dedicaven anteriors governs. I tot  amb un increment de dotació de personal.

  

600.000 euros els últims anys en millora d’accessibilitat


A més de les múltiples obres aïllades que han corregit lloc concrets amb problemes d‘accessibilitat, s’han dut a cap actuacions globals com l’encreuament dels carrer La Barca i Mitja Galta i l’actuació en el Carrer de la Mar, on s’han eliminat barreres arquitectòniques, s’ha donat més espai al pas de les persones en les voreres i adaptar els passos de vianants, amb millora de la seguretat. Ha suposat una inversió de 177.000 euros.
 
També s’ha actuat en la millora de tots els accessos i encreuaments del carrer la Barca amb la Plaça Rei Juan Carlos, amb millora de l’accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques. Les fotografies mostren actuacions en diversos carrers de la ciutat.


Actualment s’executa, amb inversió de 200.000 euros, el projecte de millora de la zona del Prado i adjacents, per facilitar l’accés accessible a punts  com el Centre de Salut, la Casa de la Musica, el CEIP Alfàndec, la zona de jocs infantils de la Plaça d’Espanya i zones esportives com la piscina d’estiu i fins i tot el Poliesportiu Municipal.


El projecte actua en 11 encreuaments i millora l’accessibilitat i les voreres, més amples i dotades de passos accessibles a nivell zero, paviments tàctils i franges visuals per facilitar el pas a persones amb mobilitat reduïda, vianants amb cotxes de bebès o carros de compra.

També s’han invertit 125.000 euros invertits en el condicionament de senyals i la repintada de marques vials en els carrers.


700.000 euros en projectes immediats 


El govern de Compromís té previst les següents actuacions en els pròxims mesos:

-180.000 euros en reurbanitzar Joan d’Austria, Passeig Lepant i Carrer Escorxador

-300.000 euros en reparació voreres Germanies i altres

-200.000 euros en actuacions en la zona Divina Aurora

-172.000 euros en reubanitzar Carrer Calvari, Corralot i travessera de Sant Benet

-35.000 en reposició de jocs accessibles en parc accessible de la Goleta