L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 28 de juliol del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Ciutadans de Tavernes, ¿a qui creguem? ¿ Al plenari de l'Ajuntament o allò que es diu en una reunió de bar?



Afirma el plenari: El Pativel NO afecta Tavernes. El Pativel NO afecta a les urbanitzacions de la platja vallera. És una informació que no ens l’hem treta de la mànega, ni ens l’hem inventada, ni cosa semblant. És la informació oficial, la donada pel govern municipal de Compromís als partits del consistori de Tavernes. I no s’ha donat en plenari una vegada, sinó moltes vegades. Llàstima que hi haja partit i regidors que no s’assabenten.

I eixa explicació oficial està ben clara en els dos vídeos que arrepleguen els moments més aclaridors al llarg dels darrers anys, aquells en que, amb tot luxe de detalls, s’informava als partits en el plenari:  març del 2017 i maig del 2018.

Nosaltres no som ni més bons ni més roïns que ningú, simplement hem explicat en un article llegit ja per més de 1.000 persones, la informació oficial de l’Ajuntament, la donada en els plenaris que és el lloc on es dóna a conèixer la postura oficial de l’Ajuntament. Ací, en aquest enllaç podeu llegir-la.

A Compromís no els va caldre que anara al plenari cap diputada de fora a explicar res. El govern de Compromís és massa competent per donar les explicacions que calga. No li cal les ajudes externes, ni anar a buscar el “primo Zumosol”, com han fet altres, amb la qual cosa demostren que ells no tenen clares les coses.

Compromís ha donat les explicacions i ben detallades en el plenari, en sessions que són gravades i publicades en youtube, amb la qual cosa tenen accés tots els veïns. Qui vol saber la informació, sap on buscar-la. Altres, com que es passen els plenaris xiuxiuejant els uns amb els altres,  no s'assabenten.


La informació pública, en plenari, contrasta amb altres tipus de (des)informacions, amb convocatòria per megafonia i a celebrar en un bar-restaurant, on ¡¡¡sorpresa!!! el convocant és el partit que havia d'urbanitzar fa 15 anys el sector Marenys2A i no va fer res.

Ho hem dit i ho repetim: El Pativel NO afecta els sectors urbanitzables de la platja, encara que podria (condicional) afectar Marenys 2A si l'agent urbanitzador NO acomplira els terminis d'execució del pla urbanístic,  que començarà a comptar quan estiga acabada la nova depuradora.

El Marenys 2A té una  prorroga de 5 anys per a urbanitzar i uns altres 5 per a fer les obres, però... a comptar quan estiga la depuradora acabada. O siga que igual d'ací 14/15 anys ja en parlarem. De tota manera, si s’acompleix el programa urbanitzador del sector, cap problema.

Lamentable l'embolic i l'enrenou que alguns fan, amb informacions que són d'altres localitats i no de Tavernes. I això de la mà del partit que, en el 2002 i com a govern de Tavernes, va adjudicar inicialment a Mafort SL (després vindrien canvis) la urbanització del sector, i ampliava els 100.000 metres originals d’un anterior pla urbanitzador, fins als 500.000 metres, tot i els informes en contra dels tècnics i juristes.

Van dir acabar la urbanització en quatre o cinc anys, però no van fer res i van passar 9 anys sense posar una rajola. I l’any 2011, i el govern de la Generalitat del mateix partit aprova la llei de l’Estratègia Territorial Valenciana i després, el 2014, la llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP). Canvien les lleis d’urbanització, i com que a Marenys 2A no s’havia iniciat, quedava totalment afectat per les noves lleis.
 
Són els culpables que Marenys 2A no estiga urbanitzat, són els culpables de que el Pativel puga – condicional- afectar el sector si no s’acompleixen els terminis urbanitzadors. I ara vénen enredant, fent i contrafent, en definitiva enganyant els propietaris quan, la informació oficial donada al plenari és que el Pativel NO afecta els sectors urbanitzables de Tavernes.