L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 12 de juliol del 2018

L'Ajuntament pagarà més de 16.000 euros per costes d'un recurs judicial d'anteriors governs


L’Ajuntament farà front a una factura de més de 16.000 euros (sobre 14.000 en efectiu i 2.000 de retenció IRPF) de la minuta del procurador en un recurs contenciós-administratiu  que ha guanyat l’Ajuntament. El recurs contra l'Ajuntament és d'una empresa constructora interessada fa anys a edificar en dos terrenys, un annex a l’edifici Flamingo de la platja i el que s’usa com a aparcaments.

L'empresa va invertir en els terrenys després que un informe tècnic municipal indicara que es podia construir, però es va trobar amb l'oposició de la Comunitat de Veïns del Flamingo que  assegurava que no es podia construir en els terrenys perquè una sentencia del Tribunal Suprem ho impedia. 

Els veïns van informar d'un segon informe jurídic que coincidia amb els seus arguments. El  govern del PP no va concedir la llicència i l’empresa ho va recórrer davant els tribunals i va exigir a l'ajuntament una indemnització superior als 6 milions d’euros. Eixa quantitat determina el pagament de l'Ajuntament al propi procurador, calculat segons els barems oficials, que té en compte la indemnització demanada. 


I que hauria passat si la sentència fos en contra de l’Ajuntament? Ara podríem estar parlant que l’Ajuntament, o siga Tavernes, pagaria la indemnització de 6 milions, per uns fets ocorreguts en temps del govern del PP.  S'ha quedat en més de 16.000 euros, que se sumen a altres pagaments fets per Compromís de l’anterior govern: més de 3 milions a proveïdors, 1’5 milions de factures en caixons o el deute a la Diputació per la taxa de reciclatge de fem.

Entre el dia 11 i el 18 s’està celebrant el judici pel taller d’ocupació en temps del govern del PP, un tema que la fiscalia demana fins a 5 anys de presó als acusats que s’enfronten a un delicte de falsedat per inscriure en el taller a 23 persones que no acudien a treballar. Vorem al final com queda i com afecta a l’Ajuntament. 

La historia dels fets 


L'any 2005, una empresa interessada a construir va sol·licitar la compatibilitat urbanística dels solars. L'informe tècnic indicava que es podia construir en el solar buit de primera línia de la platja annex a l’edifici Flamingo i també en el segon solar d'enfront, que s’usa com a aparcament. En base a eixe informe, l'empresa hauria invertit en els terrenys.

L'empresa es va trobar amb l'oposició de la Comunitat de Propietaris “Flamingo”, que va denunciar en la premsa comarcal els fets. Afirmaven que la llicència municipal aniria en contra d’una sentència del Tribunal Suprem i, a més, recordaven que tenien l’usdefruit dels aparcament i així constava  en les escriptures.


En el context de la polèmica, els veïns informaren a l'opinió pública que hi havia dos informes contraposats. Un primer, que ja hem dit, dels tècnics municipals d’arquitectura, que considerava que el PGOU del 2004 havia canviat les normés urbanístiques vigents a Tavernes i es permetria un càlcul de la volumetria prenent com a base  les illes de cases.

Un segon informe, de la Secretaria General de l’Ajuntament i dels tècnics juristes, deia el contrari: estava vigent la sentencia del Tribunal Suprem, l’edificabilitat dels solars estava assignada al Flamingo i, per tant, no es podia edificar.

La premsa comarcal informaria després, ja en el més d'octubre, que la petició de llicència per a la construcció de 30 habitatges s'havia presentat el 2 d’agost i que govern del PP no l'havia concedida. L'empresa va recórrer davant els tribunals la decisió.

La ferma oposició dels veïns afectats havia evitat impedit una actuació municipal que qualificaven en premsa com a "irregular" i que, afirmaven, duia darrere una operació urbanística amb quantitats de varis centenars de milions d'euros.