L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 23 de juliol del 2018

L'Ajuntament inicia les obres del Centre d'Arqueologia Experimental (CAREX) de Bolomor.


Les obres del futur Centre d'Arqueologia Experimental (CAREX) de Bolomor s'han iniciat i ja es veuen algunes obres realitzades com la preparació de murs, amb pedra arreglada, i la preparació de l'entrada, on hi ha un gran monòlit també en pedra arreglada i on es pot vore, en lletres en el ferro el nom del jaciment: Cova del Bolomor.
També es pot contemplar la gran explanada, que servirà de zona d'aparcament, i ja es veu en un altre lloc la cimentació de l'edifici principal del Carex.
Els treballs esta realitzant-los l'empresa local Felfrell SL i suposa una inversió, segons indica el cartell, superior als 90.000 euros, provinents d'una subvenció del Patronat Provincial de Turisme de València, com a fruit del conveni signat per la Diputació de València i l’Ajuntament de Tavernes. 
La zona es delimita amb pedra arreglada


Una veritable llàstima que la subvenció de 500.000 euros, que ha demanat els dos darrers anys Compromís al govern del PP, en els PGE del 2017 i 2018, no foren ateses pel govern de Rajoy, perquè eixos diners haurien significat donar un impuls molt important al CAREX, que es vol en un futur siga semblant al CAREX d'Atapuerca.

El govern municipal de Compromís té molt clar que cal invertint en el nostre patrimoni cultural i històric i un dels primers objectius ha estat sempre la posada en valor del jaciment de Bolomor i fer realitat unes instal·lacions adients a la importància de les troballes perquè, a més d'ajudar a comprendre què significa el jaciment arqueològic es convertesca en una referència impulsora del turisme cultural a la nostra ciutat. 
De fet, les actuacions dutes a cap pel govern de Compromís els darrers anys ha propiciat que molta gent que no coneixia la Cova de Bolomor haja vingut a Tavernes, i això és la base d'un turisme de qualitat i permanent durant tot l’any. 
Fonaments de l'edifici


Les actuacions que ara han començat en el complex del camí de l’Ombria comprenen l’adequació dels terrenys i la construcció d’infraestructures dels diversos tallers didàctics. Hi ha prevista una recreació de la cova i una zona d’ombra a la zona oest del pàrquing. 
Es confia que, una vegada acabat tot el CAREX el complex es convertirà en un espai d’interpretació i experimentació on els visitants podran descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu, i les formes de vida del neandertals. de la zona. 
Aquestes obres se sumen a una primera fase ja realitzada que s'iniciaren amb la compra dels terrenys, el condicionament per habilitar la zona d'aparcament i la instal·lació d'una pèrgola, una àrea recreativa, una zona per a aparcar bicicletes, tanques de fusta i papereres. Aquesta primera fase va ser possible gràcies a la subvenció de 125.000 euros de la Diputació.