L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 20 de juliol del 2018

La regidora de Cultura, Encar Mifsud, fa un balanç positu del festival "Pop al Carrer"




El festival ha comptat enguany amb de 2.000 espectadors i ha estat també el més internacional pels músics que hi han participat

La regidora de Cultura, Encar Mifsud, de Compromís, ha fet un balanç de la XIVa edició del festival Pop al Carrer, on ha destacat que “és una proposta musical diferenciada que oferta una programació apta per a tots els públics, i que mescla estils, ritmes i orígens”. 
Encar Mifsud considera que “amb el nou aire del festival Pop al Carrer hem aconseguit un festival atractiu per a un públic divers i que atrau a molts visitants. A més, completa l’oferta de festivals a la ciutat, juntament amb el Sete Sóis Sete Luas, l’Iboga, el Mediterránea Festival, Sona Baixet Fest(a), i el Festivern”
La regidora ha confirmar que el festival ha congregat enguany a més de 2.000 persones a la Plaça de les Palmeretes durant el cap de setmana, superant les bones xifres d’assistència de l’any passat. 
Per tant, considera que el festival s’ha consolidat amb una programació amb artistes de primera línia que han fet bo el lema “A la vora del jazz mare 2.0”, amb una aposta per noms de casa, valencians, com el trompetista David Pastor, el pianista i compositor Albert Sanz, o la cantautora Clara Andrés, però també internacionalitzant el festival amb artistes destacats d’arreu del món, com ara el llaütista Mohannad Nasser o el trompetista veneçolà Chipi Chacón. 
I una cosa a destacar: un any més, gran el civisme mostrat per els assistents a aquesta edició, sense incidents ni res que dir sobre mal ús o agressions al mobiliari urbà.

La XIVa edició del Pop al Carrer-Desllunat ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Turisme València i l’Institut Valencià de Cultura. 
Desenvolupament del Festival 
El festival, com es costum des de la primera edició, es desenvolupa en dos dies, el segon divendres i dissabte del mes de juliol, i enguany ha vist sobre l’escenari a nou actuacions musicals s’han succeït des de la vesprada del divendres fins la matinada del dissabte. 
La cantautora d’Oliva, Clara Andres, va obrir el festival acompanyada al contrabaix per Aleix Forts. Després va ser el torn de les bandes, des de l’estil rítmic dinàmic del trio Bron, passant pel consolidat grup del pianista Albert Sanz Trio, que presentaren el nou projecte Mediterranies acompanyats al llaüt pel músic siri Mohannad Nasser, fins tancar la nit amb el grup musical de ritmes boogaloo-funk-jazz, Hot Barbecue. 
El dissabte, amb major nombre de concerts i activitats, la unió entre el grup Jim War Brou i l’artista pegolí Àlex Seguí va ser l’encarregada d’alçar el teló, seguit per les melodies tradicionals dels Marjal Groove Project i les bandes sonores més conegudes del cinema dels anys seixanta a càrrec del grup Tugores Film Project. 
Dos referents de la trompeta, David Pastor i Chipi Chacón, en format de quintet amb músics de talla internacional delectaren el públic amb un tribut a la història del seu instrument a través del jazz. El contundent directe del grup Cavallo va tancar el festival amb melodies i elements del math-rock, el free-jazz, el punk, el sorollisme i l’aleatorietat. 
El festival va comptar amb la presència del cineasta de Tavernes, Santiago Estruch, que va projectar dos sessions amb bona part dels seus projectes cinematogràfics gravats amb una càmera Super-8.