L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 3 de juliol del 2018

La Federació de Falles canvia el sistema per atorgar el banderí a la crítica local



La Federació de Falles de Tavernes ha canviat el sistema per designar la falla a la qual se li concedirà el guardó de “millor critica local” a partir de la pròxima edició 2019.

Si fins ara era una persona qui decidia el guardó, la Federació de Falles ha implicat ara els mateixos partits polítics, els quals seran els que decidesquen la falla guanyadora. Així un regidor de cada partit dels que tinguen representació en el consistori visitaran casals i monuments, llegirà els escrits, els valorarà i puntuarà i després, amb la valoració de la resta de jurats regidors, s’obtindrà el guanyador.

Com no hi ha també algunes restriccions als regidors, i vénen determinades perquè no podrà ser jutjat per al banderí de la “millor crítica local” els regidors que formen part d’una comissió fallera. Cas de que el regidor o regidors d’un partit siguen d’una comissió, el partit polític podrà nomenar un altre membre no regidor perquè el represente.

Les crítiques es recorden de nosaltres. Era l'any 2013 i ja veieu, volien que la Cotorra es tancara. Molestàvem a algú? 

Cal dir que el jurat visitarà les falles i casals sense avisar amb l’objectiu de puntuar l’actualitat i originalitat dels temes motiu de crítica,  els treballs fets per les falles al voltant de la crítica local, així com l’ús d’elements físics que permeten una millor lectura o la composició visual.  

Un dels aspectes que destaca en les normes que ha disposat la Federació de Falles vallera és la potenciació dels “ninots” personalitzats per a les crítiques, o siga que es canvie el que fins ara és costum: massa vegades s’empren figures que no guarden massa paregut amb la personalitat o polític que es critica.

En conjunt, l’objectiu i la intenció del món faller és millorar aquest aspecte de la festa. Vorem el resultat que dóna i més encara en el 2019, any electoral, on és d’esperar que, en allò tocant a critiques, n’hi haja per a tothom.