L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 25 de juliol del 2018

INFORME: El PATIVEL no afecta Tavernes. Tot el que cal saber i que altres llocs no t'explicaran



El Pativel (Pla d‘Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral) NO afecta els sectors urbanitzables de Tavernes. Per molt que el PP s'encabote en el contrari i vulga rebolicar el veïnat. Així de clar i senzill.

És la informació oficial, la facilitada als partits en el plenari en diverses ocasions. Només el Sector 17, conegut com a Marenys 2A (foto superior), podria veure's afectat però d'ací bastants anys i la culpa no seria del Pativel, sinó per no complir els terminis urbanitzadors.

Cal saber que Marenys 2A té un tractament especial: disposa de prorroga de 5 anys per a tramitar el projecte i d'altres 5 anys per a l’execució de les obres. Però ¡atenció! els anys començaran a comptar quan estiga acabada la nova depuradora.

Això ja es va explicar el març del 2017. Escolteu el vídeo del plenari, és molt aclaridor:






Un poc d’història 

El Pativel no és cosa de l’actual Generalitat, ni del govern del Botànic. El Pativel és fruit de dues lleis aprovades pel govern del PP de la Generalitat: la primera, l'Estratègia Territorial Valenciana del 2011; la segona, l'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge del 2014. 

Les dos lleis del PP ordenaven la redacció del Pativel. I és el que fa el govern actual de  la Generalitat, sempre en base a eixes lleis. Precisament el partit autor de les lleis ara crea polèmica, però no explicarà el més greu i més lamentable: allò que va passar en el sector 17 "Marenys 2A" quan ells governaven.  


El 2002, amb un govern del PP a l'ajuntament de Tavernes, s'iniciava la tramitació de Marenys 2A. La idea era acabar la urbanització en quatre o cinc anys. Com que no existien les lleis de l’Estratègia Territorial Valenciana (aprovada el 2011) ni tampoc la llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (aprovada en el 2014), el PP no tenia massa problemes de lleis ni de Pativel, però no van posar cap interès i va passar 9 anys mentre feien “vacances”. I va arribar a l'any 2011, van deixar el govern de Tavernes, i no havien posat una rajola. 


Marenys 2A, el gran fracàs del PP
El PP de Tavernes no va desenrotllar el pla urbanístic Marenys 2A quan tocava. El PP en el govern de la Generalitat qui va aprovar l’Estratègia Territorial Valenciana (el 2011) i la llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (el 2014). I per això, les coses estan com estan.

El Pativel no afecta Tavernes

El Pativel, al contrari de Gandia o Oliva, NO afecta els sectors urbanitzables de la platja. Atenció: Sí que podria afectar Marenys 2A, com ja hem dit, en el cas hipotètic que l'agent urbanitzador NO acomplira els terminis d'execució del pla urbanístic,  que començarà a comptar quan estiga acabada la nova depuradora.

Ho expliquem: Marenys 2A no es pot urbanitzar ara perquè no disposa de serveis (llum, aigua, etc) ni de depuradora d’aigües residuals.  La depurador l’ha d’executar la Generalitat, i per això ha contemplat la prorroga de 5 anys per a urbanitzar i uns altres 5 per a fer les obres que començarà a comptar quan estiga la depuradora acabada

El cartell de la depuradora del PP va estar anys exposat en l'Ajuntament. El conveni de construcció es va firmar el 2007 però en el 2013 la Generalitat del PP va renunciar a la construcció. Una gran venta de fum.



El PP va firmar el 2007 un conveni amb la Generalitat per construir una depuradora de 37 milions (foto anterior). El 2013, sense cap explicació, la Generalitat del PP va renunciar a la construcció. 

Si no hi ha depuradora, no es pot iniciar la urbanització de Marenys 2A ni els sectors de la platja. Això ho sap tot el món, excepte el PP. El govern de Compromís, per tal de solucionar aquest empastre del PP,  fa uns mesos que va presentar el projecte d'una nova depuradora a la Generalitat. Ara està està en fase d'aprovament. 

Està ben clar que el PP,  i ningú més, és el gran culpable de que la depuradora no estiga construïda i també de que Marenys 2A no estiga urbanitzat.  Però això ho amaguen.

L'última explicació es va donar en el plenari del passat mes de maig, fa dos mesos. Ací ho podeu escoltar






El decret de Rajoy molt més perjudicial que el Pativel
 
I volem cridar l’atenció sobre el Reial Decret 638/2016 de 9 de desembre pel qual es modifica el reglament del Domini Públic Hidràulic (articles 9bis i següents) i que ha passat desapercebut i no se n’ha parlat massa. 


El decret del govern de Rajoy afecta i és molt més greu que el Pativel a les zones urbanes costeres. El PP de Tavernes no ha obert la boca ni ha convocat reunions informatives, a pesar que urbanísticament, és molt més greu i perjudicial per a Tavernes.

Sobre això han callat, com van callar quan Rajoy va eliminar el pla del riu Vaca, o  quan Rajoy va eliminar la subestació transformadora El Golfo i va deixa sense prou electricitat a la platja.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bueno la meua pregunta es:respecte al pativel,en que que condis queden totes les casetes del sector marenys 2A?Ara qué pasará en totes les casetes desde pa dur fins a Xeraco?Com els apoyara l' ajuntament?Els partirá no minporten,minporten els que manden en el momento que Hi ha un problema pero a persones del seu poble,que es pensá Fer?GRASiEs

Anònim ha dit...

Les casetes i les terres de Marenys 2A està explicat en la notícia. Tindran un temps de 10 anys per urbanitzar una volta estiga en funcionament la depuradora.
Les altres casetes cara a Xeraco tinc entés que es queden com estan, però no es podrà urbanitzar en aquella zona al costat de cara la mar.

Anònim ha dit...

L'ajuntament tindria que fer una reunió i explicar en la Casa de la Cultura

La Cotorra de la Vall ha dit...

S'ha explicat detalladament en els plenaris, s'ha publicat en premsa i en els vídeos que publiquem, que són del plenari, està ben clar.

Quan a l'antic sector entre Entrada del Valenciano i Xeraco (eixe tros de costa més o menys) i que avui diu no és urbanitzable (s'anomenava Marenys 2B), el Pativel recull i diu el mateix que la LOTUP(Ley de Ordenación del Territorio, Urbanismo y Paisaje, llei 5/2014, i que el PP va aprovar el 25 de juliol (mira per on avui fa 4 anys).

Diu que els ajuntament hauran de fer un pla especial de minimització dels impactes, però això no vol dir que es legalitzen les edificacions.