L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 6 de juliol del 2018

Es quedarà Tavernes sense fallera major per al 2019?



Complicada sembla la cosa, almenys si hem de fer cas a la premsa, que confirma el que ha estat un problema els darrers mesos per a la Junta Local Fallera (JLF) de Tavernes: la falta de candidates a fallera major per al 2019. Així, un acte com el de la fotografia, l'exaltació de la fallera major 2018 Begoña Bononad, a hores d'ara no és segur es produesca.

L’acte de la crida telefònica per l’alcalde a la que hauria de ser la fallera major 2019 estava previst a celebrar-se avui, aquesta vesprada des del saló de plenaris, però no se celebrarà.

I és que el passat dimecres s’acabava el termini de presentació de candidates i la JLF ha confirmat que,  no hi havia cap sol·licitud presentada. La disjuntiva era continuar sense fallera major o ampliar el temps de presentació, cosa finalment decidida pels presidents ja que la regidora de festes, Encar Mifsud, va deixar la decisió en mans dels presidents de les falles. Per votació es va decidir que s’amplia el termini de presentació de candidatures fins el pròxim dia 12 del present mes de juliol entre les 20 i 21 hores.

Es produirà enguany la telefonada de l'alcalde a la nova fallera major?

I que passarà si tampoc es presenta cap candidata? La decisió l’haurà de prendre la JLF però es pot donar el cas d’un exercici faller sense fallera major, cosa que no seria la primera vegada que passa, i que se sumaria a la circumstància que tampoc les falles valleres disposen actualment de president de la JLF, perquè tampoc es va presentar cap candidat a l’elecció i ara es funciona mitjançant un coordinador i un equip de persones nombrades per les sis falles valleres i que han d’organitzar i decidir sobre els actes fallers del 2019.

Cal indicar, com vam explicar ja en una passada crònica, que si finalment Tavernes té fallera major per al 2019, serà la de regnat més curt perquè la JLF ja ha aprovat una nova norma perquè el temps s’adapte a la realitat del cicle faller.

Així la nova fallera major iniciaria el regnat a novembre però el deixaria el més de juny, que és quan habitualment té lloc la “crida telefònica” per l’alcalde a la nova fallera major i li pregunta si accepta el càrrec, amb la qual no estaria present en actes com el “mig any faller” o els actes de les Festes del Poble, cas de les processons de la “baixà” o de la “pujà”.