L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 31 de juliol del 2018

Els ullals "Gran" i "les Penyetes" han gaudit de tasques de neteja i manteniment. Ara cal esperar la pluja...



Fa unes setmanes començaren les tasques de neteja de la la zona humida dels "Ullal Gran-Ullal de les Penyetes" que continuaren fins principis de setmana passada amb tasques de desbrossament, neteja i manteniment dels elements informatius existents al lloc sobre la flora i fauna dels ullals.
 

Malgrat aquestes tasques, la sequera en general que patim a Tavernes i a la Valldigna, i que en alguns casos concrets, com en els ullals, es deixa notar. I això és un element de preocupació donada la fragilitat del sistema ecològic..
Hem pogut observar com la baixada del nivell freàtic general, ha causat igualment una baixada del nivell de les aigües dels dos ullals: una gran part dels ullals es veu sense aigua i, amb la calor i l'onada que s'anuncia per als pròxims dies, pot tindre un resultat pitjor, i ens temem que podem trobar-nos davant d'un episodi de possible mortalitat de peixos. La sequera unida a la forta calor propicia poc cabal d’aigua, i poca aigua implica menys oxigen dissolt i si fa més calor, hi ha més consum d’oxígen pels peixos... i el resultat el de sempre: mortalitat! 

I l'única solució per mitigar la situació és la pluja, i copiosa perquè recarregue els aqüífers, com també desitgem que ploga perquè òmpliga de nou el vas del llac de la Goleta, un altre espai que també està patint la falta d'aigua.