L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 1 de juny del 2018

Tavernes ha clausurat el programa "T'Avalem" que ha contractat 20 joves durant un any




L'Ajuntament ha invertit 400.000 euros en el programa "T'Avalem", que ha desenvolupat els mòduls de "forestal" i "jardineria". 

El programa mixt d’ocupació i formació “T’Avalem” ha acabat en la fase 2017-2018, i ha permés la contractació de 20 joves,  d’entre 16 i 30 anys, que han rebut una formació mentre han dedicat actuacions per millorar i revalorar els espais públics i urbans de Tavernes.


El govern de Compromís ha dedicat a aquest programa la quantitat de 400.000 euros, però allò que ara resulta més interessant és que enguany, i dins del programa “T’Avalem” 201-2019, es tornaran a contractar altres 20 joves, cosa que implicarà una altra inversió en aquest cas de 420.000 euros.

“T’Avalem” com hem dit,  és un projecte mixt d’ocupació i formació que té per objecte millorar l’ocupabilitat de persones aturades majors de 16 anys i menors de 30. En el cas de Tavernes, es van desenvolupar dues especialitats, la de de “forestal” i la de “jardineria”, que comprenien un temps inicial de formació en la especialitat de 4 mesos.


Si superaven aquest primer mòdul s’obtenia el certificat professional de nivell 1 que permetia passar al mòdul de nivell 2, de 8 mesos de duració, denominat “Repoblacions forestals i tractaments silvícoles” i “Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes”, respectivament.  Les persones que han superat el segon mòdul han obtingut el certificat professional de nivell 2.

Al llarg de l’any s’han realitzat obres  d’interès general i social, les quals han possibilitat els alumnes treballadors la formació i realització de treballs, cosa que els ha proporcionat la qualificació professional que afavorirà la seua inserció laboral.


Entre les darreres actuacions realitzades, ja a pocs dies de concloure el programa d’enguany, cal citar la plantació d’un lledoner (Celtis australis) al Clot junt a mates de matolls, i diverses actuacions en el Parc dels Vents com la construcció d’una rocalla o la col·locació d’una coberta de lona per fa ombra a les pistes de petanca, juntament amb la col·locació de gespa artificial al voltant d’aquestes pistes.

També s’ha actuat en millores en l’Avinguda de Malta, i altres en zones forestals, sobre tot en algunes sendes de muntanya, que han estat millorades i senyalitzades.

Podeu consultar els treballs efectuats en el web: https://tavalemtavernes.wordpress.com/