L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 4 de juny del 2018

REPORTATGE: Cremà de la falla la Marina, a la platja de Tavernes


 La falla La Marina va cremar ahir per la nit en una celebració que vol acostar les festes falleres als turistes que ens visiten aquests dies.
 
Ahir diumenge va cloure el cap de setmana faller a la platja de Tavernes amb la crema del monument faller. L'oratge es va encalmar després de que la pluja haguera deslluit els actes de dissabte a la nit i diumenge mati, fins i tot va eixir el sol, i es va poder cremar la falla de la Marina.

Els actes estaven organitzats per l'Ajuntament de Tavernes i l’Associació de Comerciants i Empresaris de la Platja (ACEPLAT) i duraran el passat cap de setmana.
 

L'acte de la "cremà" de la falla va comptar amb la presencia de l'actual fallera major de Tavernes, Begoña Bononad, el president en funcions de la FDF-JLF, Carlos Merenciano, l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, acompanyat per les regidores de Turisme i Festes, Pilar Ausina i Encar Mifsud, així com altres membres de la corporació.
 
 

Els actes celebrats aquest cap de setmana tenien un objectiu clar: apropar la celebració de les festes falleres, declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, als turistes i visitats de Tavernes en esta època de l’any i ajudar també a desestacionalitzar el turisme de Tavernes i dinamitzar-ne la programació lúdica i cultural de la platja. Una llàstima que el temps no va acompanyar massa les hores prèvies.
 
 
Els actes s'iniciaren el passat divendres, quan va tindre lloc la plantada del monument a la plaça de l’Alcudiola, que continuaren dissabte amb jocs infantils, sopar de germanor i revetla de l’orquestra Àgora al cinema Olimpo.
 


L'acte de la "cremà" d'ahir es va iniciar amb un passacarrer per la platja de les sis comissions de la ciutat junt a la fallera major, Begoña Bononad, fins al lloc on estava plantada la falla, que enguany ha estat obra de l'artesà local Vicent Chaveli.