L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 6 de juny del 2018

PLENARI DE JUNY 2018: El consistori aprova la despesa del vial perimetral d'unió de les dues platges


 Només Compromís va votar destinar 422.690 euros per a executar el vial que unirà les dues platges de Tavernes i enterrar el col·lector. 

Compromís va aprovar en solitari l'ampliació pressupostària  per executar el vial de la platja, proposta presentada pel regidor d'Hisenda Perfecto Benavent. Cal dir que el regidor d’EU va excusar l’assistència al plenari per assumptes personals.

El vial està contemplat en el PGOU, i per davall s’instal·lara el col·lector que evitarà la inundació de la platja quan plou. El pressupost contemplava per enguany una partida de 150.000 per a l’inici de les obres, però per agilitar tràmits s’ha preferit dotar la partida en la totalitat. 

 El PP i el PSOE  desviaren els parlaments cap al debat del col·lector, que no era el punt del plenari que es debatia. El alcalde Jordi Joan els ho va recordar “estem tractant suplementar la partida de les obres del vial, no estem parlant ni debatent el projecte del col·lector, que és un altre”.

Els 422.690 euros que completen la partida provenen del romanent positiu del pressupost del 2017. Compromís ja ha dit que els gastarà en obres de millora per a Tavernes perquè són diners del poble i va lamentar que el PP preferesca amb eixos diners pagar als bancs abans d’usar-los en obres per a millorar el poble. 

Només Compromís va aprovar els diners per a construir el vial
Una cosa va quedar evident: el PP i el PSOE no estan per la construcció del vial ni del col·lector. I no ho diguem nosaltres, ho diuen ells, i ho afirmen en el sentit de les votacions, sempre en contra i abstencions, en els plenaris que han tractat els projectes en els darrers anys. Cal recordar que tampoc recolzaren les inversions anunciades per aquest 2018. 

  Allò que va aprovar el plenari 

El vot a favor de Compromís completa la partida d'execució del vial perimetral. L’obra està pressupostada sobre els 550.000 euros i construirà un carrer ample de 18 metros, amb doble sentit de circulació per millorar el transit entre la Goleta i l’Avinguda de la platja, que no es farà per Blasco Ibáñez amb els problemes de trànsit que comporta. Com hem dit, el vial està previst en el PGOU i per davall anirà el col·lector. 

El projecte del col·lector és un altre diferent, però tenen de comú la part enterrada dels tubs per davall del vial. El col·lector arreplegarà l’aigua de pluja i la durà al canal de Sant Pablo, cosa que no fa el tub enterrat el PP en l’Avinguda, que ni desaigua ni va a cap lloc, i quan plou s’inunda l’Avinguda. El projecte serà plurianual amb el compromís de la Generalitat de pagar el 50% (sobre 1’5 milions d’euros) de les obres. 
 
En roig traçat del vial perimetral i col·lector
El debat va parlar de l’obtenció dels terrenys, i en opinió de Compromís s’han respectat al màxim els drets dels propietaris amb l’atorgament de l’aprofitament urbanístic. Es va recordar que hi ha propietaris que recorregueren per via judicial i demanaren la paralització de l'obra, no acceptada pel jutge perquè es un vial del PGOU. 

Compromís remarca que té l'obligació i actua en defensa dels interessos de tots els veïns i veïnes, no d'uns pocs propietaris, i consideren que la construcció d’un vial de comunicació entre les platges, així com el col·lector i tota la reurbanització de Blasco Ibàñez i carrer adjacents són beneficis per a tot Tavernes.