L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 12 de juny del 2018

OPINIÓ: Per molts anys, Cotorra!





Segur que ningú no negarà, a hores d’ara, la forta influència que els actuals mitjans d’informació exerceixen en la societat. Ja en el segle XVIII l’escriptor i polític Edmund Burke en va parlar i els va batejar amb un nom que acabaria tenint molta fortuna i que els defineix ben encertadament: el Quart Poder. 

 Qualsevol que tinga una mínima curiositat per tal d’assabentar-se de l’actualitat tant política, com social o internacional, deu saber ja que hi ha uns quants -ben pocs en realitat- mitjans de comunicació que són, pràcticament, els amos del món informatiu. 

 Ells donen la seua versió de la realitat, i la manipulen i tergiversen, si cal, en benefici dels seus interessos econòmics o polítics. 

Sortosament, però, no sempre és així. Sortosament, encara hi ha publicacions independents -potser fins a cert punt- que tracten de donar a l’ofici de periodista un aire de dignitat; això és, informar de l’actualitat amb un mínim d’objectivitat i imparcialitat i tindre una visió ètica i moral de tot plegat -la humanitat, sense aquests dos components, deixa, indefectiblement, de ser humana; em podeu ben creure. 

Altrament, i també sortosament, també tenim els mitjans de comunicació locals. Tindre i “gaudir-ne” de mitjans de comunicació locals. Això, tal volta, és més important del que sembla. Poder assabentar-te de l’actualitat política i social del teu poble, del teu veïnat, dels carrers on has nascut, crescut i viscut; en definitiva, de la teua terra. I, sobretot, poder llegir la informació que vols llegir, en la teua llengua, en la nostra llengua, tan perseguida i denostada a través dels segles. 

 És per tot això que volem felicitar des d’ací la publicació vallera de la Cotorra de la Vall en el seu desé aniversari. Deu anys són molts anys. Una dècada durant la qual han succeït moltes coses al món, a Europa i al País Valencià. I a Tavernes de la Valldigna, també.

Sico Fons 
Gràcies Sico per les teues paraules