L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 15 de juny del 2018

"Merlí, un musical de llegenda" de la productora de Tavernes "Trencadís" guardonat com a "Millor Musical Infantil" del Premis del Teatre Musical.


 

El premi reconeix el treball de Trencadis, que va obtindre el premi al "Millor Musical Infantil 2014" amb l'obra "Aladín, un musical genial".

 “Merlí, un musical de llegenda” de la productora vallera “Trencadís” ha estat guardonat amb el premi al “Millor Musical Infantil” dels Premis del Teatre Musical . La gala s’ha celebrat al Teatre Nou Coslada, amb la participació dels principals espectacles del panorama del teatre musical actual, com “Billy Elliot”, “La família Addams” o “El guardaespatles”.

La companyia “Trencadís produccions”, amb “Merlí, un musical de llegenda”, havia obtingut set nominacions: Millor coreografia (Pachi G. Fenollar), Millor figurinista (Pascual Peris), Millor disseny de so (Josep Ferrer), Millor maquillatge i perruqueria (Inma Fuentes), Millor actor protagonista (Javier Gurruchaga), Millor direcció musical (Josep Zapater i Noèlia Pérez) i Millor musical infantil.

 
Josep Tomàs Chàfer, director i productor de l'espectacle ha remarcar que  “era el millor premi que podíem esperar. El guardó a “Millor musical infantil” és un reconeixement global que hem de compartir amb un equip creatiu de luxe que ha bolcat tot el seu talent en el nostre projecte”.

“Merlí, un musical de llegenda” es va estrenar el 30 de setembre del 2017 en el Teatre Chapí de Villena, i des d’allí va iniciar una gira que encara contínua, que el duria als pocs dies a fer dues representacions a la nostra ciutat amb un auditori de la Casa de la Cultura ple de gom a gom. En pocs dies, el mític mag alçant el teló a València, Valladolid, Ceuta o Ponferrada, entre unes altres.



Fent un poc d’història cal significar que “ Trencadís produccions” va estrenar el seu primer espectacle “Aladín, un musical genial”, el 2013, pel qual també va obtenir diversos premis entre els quals destacava el de “Millor musical infantil 2014”. Des d’aleshores, la productora ha posat en escena “Pinotxo, un musical per a somiar”, “Sherlock Holmes i el quadre màgic” i ara, “Merlí, un musical de llegenda”.

Després d'onze edicions, els “Premis del Teatre Musical” s'han convertit en un referent del món dels musicals. Són els propis professionals del sector qui s'acrediten per a triar, amb el seu vot, als guanyadors de cada categoria, que es donen a conèixer en una gala que reuneix a tota la professió. El valler Josep Mollà, autor del text i productor de l'espectacle  ha indicat que “els PTM són una cita ineludible per aquells que ens dediquem al teatre musical. Són uns premis amb un valor especial per a nosaltres, perquè són atorgats pels mateixos professionals del sector”. 


 “Merlin, la leyenda” es va representar a la nostra ciutat el diumenge dia 15 d’octubre en dues sessions assolint el cartell de “No hi ha localitats” a les poques hores de posar-se a la venda. 

 Com hem ja dit la nova producció compta amb el mateix equip creatiu del musical de gran èxit “Aladín, un musical genial”, amb música original i les lletres de les cançons de Josep Zapater i Noèlia Pérez, basades en el del valler Josep Mollà. La direcció i idea original és de Josep Chàfer. 




El musical ens va oferir una nova visió i enfocament de la històrica llegendària del mag Merlí, al temps que va endinsar els espectadors en un món de mags, fades i bruixots on la màgia és un element indispensable.

Un dels moments més espectaculars i impactants del musical va ser l’aparició d’un drac de grans dimensions que irromp a l’escenari, escopint foc per la boca i al qual el Mag Merlí es va haver d’enfrontar-s’hi. Precisament un dels al·licients especial de l’obra era vore el personatge del mag protagonista interpretat pel cantant Javier Gurruchaga.