L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 4 de juny del 2018

Lluita inútil contra la mar amb tones, milers de tones d'arena per refer la platja de la Goleta

 
La tasca de Costes continua i portem ja un mes reomplint la platja amb milers i milers de tones que aniran  al fons de la mar.

Un mes portem ja de treballs en la platja de la Goleta. Una setmana més, i ja en van quatre, portem de treballs de construcció d'una nova platja, perquè de reposició d'arena té ben poc. Demarcació de Costes, com deixen vore les imatges,  el que fa es construir de nou la platja a la Goleta.


Aquest cap de setmana, i ho podeu vore a les fotografies, hi havia grans muntons i muntons d'arena preparats per a escampar. Sembla ser que el treball fet fins ara ha tingut com a objectiu refer la platja i ara tota aquesta arena suposem  que servirà per augmentar la grossària de l'arena que s'escampa. 


Siga com siga, és evident que el treball que s'esta fent és de més complexitat que el que havíem vist altres vegades. I això va en consonància amb el pressupost destinat a la nostra platja per aquesta actuació, el més gran fins ara,  780. 000 euros, que donen per a moltes tones d'arena. 


Això si, l'arena és de la mar, en concret s'extrau de la platja de Xeraco, i és habitual vore per la carretera Natzaret-Oliva un seguici de grans camions amb banyera, fent el camí d'anada i tornada entre les dues platges.


I demà dimarts, hi ha sessió al Senat per l'aprovament dels pressupostos de M. Rajoy i Ciudadanos. Com que ja vam dir, el pas dels pressupostos fa unes setmanes pel Congrés ens va deixar als vallers un agre sabor de boca: la majoria PP-Ciudadanos va rebutjar l'esmena presentada per Compromís de destinar 50 milions per executar el projecte definitiu que ha de corregir el problema, amb obres des del riu de Cullera fins a Tavernes, amb evident solució per al Brosquil, la Goleta i fins i tot la platja de Tavernes que, encara que amb menys intensitat, també ja nota els efectes de la transgressió.

Document de l'esmena als PGE de Compromís per la Goleta, votat en contra pel PP i Ciudadanos
I en el Senat, demà que passarà? Doncs no pensem res canvie. I un any més ens quedarem sense projecte definitiu, i una vegada més ens quedarem esperant els temporals de llevant, que es tornaran a endur tota l'arena, i de nou a esperar que arribe la primavera per tornar a refer la platja. La mateixa història de tots els anys. Déjà vu. Des de fa més d'una dècada que ho veiem. Des de fa més d'una dècada que ningú hi posa remei.