L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 7 de juny del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Qui estiga lliure de pecat...



El dimarts llegíem les manifestacions en Levante-EMV  del candidat de Ciudadanos,  Carlos Gimeno, redactor de Las Provincias: “tras cuatro mayorías del PP y dos de Compromís, que durante más de 20 años han mirado por sus intereses y no por el bien general”.

Sorprén que ho diga ara una de les persones que, a l’ombra del PP, va gaudir de favors i negocis. I sí té provés que algun partit ha mirat pels seus interessos, ací estan els jutjats, acudesca, però recorde: "no acuses ningú falsament" (Èxode 20, 2-17). 

Parlant d'interessos, li recordem al nou candidat, ara personatge públic i per tant sotmés a crítica, que va fundar una ràdio sense cap permís, consentida pel PP - ¿a canvi de què? - quan es tancaven ràdios en molts lloc si no tenien llicència.  

La ràdio va ser la veu del PP en la secció de política local, que només existia per a les notes oficials del PP i les notícies eren majorment la lectura de les notes de premsa del PP que... ¡ves a saber qui les redactava!.  Una ràdio que tenia entre els seus recursos els rebuts que pagava l’Ajuntament  per emetre bàndols, avisos a la població i coses semblants emanats del govern local.

També una empresa de seguretat, sense concurs, ni consignació pressupostària, ens va vigilar durant 5 anys els carrers del poble, tot  per la quantitat de vora 460.000 euros. ¿Amb eixos diners, quants policies locals s’haurien contractat per fer eixa funció?

També una empresa tenia assignada la gestió del Punt Jove, sobre els 35.000 euros anuals, a més de ser afavorit amb l’organització dels concerts de Festes del Poble en el camp del futbol.


Ja en parlarem (si cal, esperem que no) amb més detall, material hi ha. Per tant, ara com a candidat de Ciudadanos no done als demés lliçons "d'interessos" perquè “qui estiga lliure de pecat, que llance la primera pedra”. No les llance, no caiguen al seu damunt.

I recorde que vosté tenia a l’abast els únics mitjans locals d’informació de l’època, la ràdio local i premsa Las Provincias,  i mai no va denunciar res, ni va criticar cap actuació d’aquell govern. 

El nou govern tripartit sorgit de les eleccions del 2011 va eradicar tot el que acabem de dir. I tot seguit la nova alcaldia i Compromís van passar a ser el seu enemic número 1. I això es notava en els articles, on tenim per exemple la molt aclaridora notícia de dalt, quan la moció de censura a Jordi Joan, que va publicar que Manolo Vidal seria el nou alcalde de Tavernes. Se li veien les ganes. Després tothom sap què va passar.

Els últims anys només ha estat llenya al govern de Compromís -¿per què? ¿per què s’havia desmuntat la paradeta?-  com li van retraure en un passat plenari, arribant a l'extrem de notícies de panderoles i altres bestioles, quan les hi havia abans, encara que no ho escrivia. Les hi ha i les hi haurà, com en tots els pobles. 

Li ho van dir en el plenari: No ha fet bona tasca informativa, més que res per omissió. Cap noticia positiva de Tavernes i del govern, i les hi ha i moltes. Ni  ha parlat al veïnat de coses tan evidents com la bona gestió econòmica o la reducció del deute a la meitat, de les baixades de l'IBI per les reduccions dels valors cadastrals, o dels 1’3 milions usat en tallers per a desocupació... Tampoc ha fet cap reportatge de pàgina de les centenars accions que s'han produït els darrers anys (nous nínxols cementeri, polítiques de la dona i gent major, banderes blaves, millores instal·lacions esportives, eliminació de desenes de encreuaments inaccessibles...).  Nosaltres sí que les hem informades.

I ho deixem ací. Esperem i desitgem no retornar sobre el tema. Igual serà millor que, a partir d’ara, explique el seu programa electoral. Oblide el ventilador, que acabarà esquitxant-lo,  i recorde "ai d'aquell per qui vénen els escàndols". Tinguem la pròxima festa electoral en pau, i no entrem en qüestions personals dels candidats polítics. Això deixe-ho per als seus ex amics populars. Ara toca programa, programa i programa. Ho esperem així.