L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 3 de juny del 2018

Les obres a Tavernes que depenen de l’Estat (1a PART): Set anys perduts amb el govern de M. Rajoy



Són massa coneguts, però no podem estar de recordar-los: el projecte de millora i canalització del riu Vaca; el desdoblament de la N-332 i eliminació del punt negre del Massalari; la solució definitiva a la transgressió de la Goleta; la millora de l’estació del ferrocarril; la subestació del Golfo i electrificació sectors de la platja, com a més importants i urgents. 

Són qüestions a resoldre pel govern de Madrid, que és qui té les competències i la responsabilitat d’actuar en els temes assenyalats. Però, les famoses “solucions” que tant pregonen els governs del PP no han arribat. Els set anys de govern del PP i de M. Rajoy no han servit per avançar res. De vegades per omissió, per la falta d’actuació, i altres  per acció, per actuacions en contra dels interessos de Tavernes.

En aquest darrer supòsit d'actuar en contra dels interessos de Tavernes, cal recordar la nefasta actuació del govern de M. Rajoy envers els vallers i valleres, quan només ser nomenat president, l’any 2011, va eliminar l’adjudicació de les obres de millora i laminació del Riu Vaca. El projecte estava redactat, aprovat, licitat i només faltaven uns dies per a l’adjudicació de les obres. 


Inundació de Tavernes 1996. Plaça del futbol


El govern de M. Rajoy “va passar” completament, tot i que el projecte el sufragava la Unió Europea i està considerat urgent i prioritari en el Pla Hidrològic Nacional. Va tindre igual, com tampoc va valorar que era l’última obra a executar del Pla contra inundacions de la Safor. No els va valdre que, any darrere any, estem en perill d’inundacions. I amb l’ai al cor.

Cas semblant al de la subestació del Golfo, a construir dins del Pla Elèctric Nacional 2011-2015 i que també va eliminar el govern de M. Rajoy. Un altre perjudici greu per a Tavernes, augmentat quan tampoc es va incloure la subestació en el Pla Nacional del 2016-2020. I sense electricitat no es poden urbanitzar els sectors de la platja ni instal·lar-se noves empreses en el Polígon El Golfo (el de l’estació).

Són dos dels casos més cridaners, però hi ha també el perill d'haver de travessar les vies del tren, quan portem ja anys i anys de promeses sense actuacions. No direm massa de la Goleta, només recordar el cas, i la faena de matalafer, fer i desfer, llançar diners al fons de la mar, això sí, sense plantejar mai el govern de M. Rajoy un projecte definitiu.




I que direm del punt negre del Massalari... ¿Quants accidents com el de la foto superior, amb ferits o morts més calen per què hi hagen actuacions?

El govern de M. Rajoy ha perjudicat Tavernes, mentre el partit popular del poble ha fet  vacances. En els últims set anys cap actuació, ninguna gestió davant dels seus “jefes de Madrid” per exigir unes actuacions necessàries a la ciutat. No s’han preocupat dels problemes que havien de ser solucionats pel govern de l’estat, pel govern del seu partit, pel govern de M. Rajoy. S'han agenollat i han abaixat el cap, abans de demanar, d'exigir pel seu poble.

No els parleu del riu Vaca, ni de la Goleta o l’estació del tren, perquè als populars vallers això no els interessa. Els problemes de Tavernes, arrimar el muscle i ajudar a resoldre’ls.... no va amb ells. I als fets ens remetem: set anys de vacances, set anys sense cap gestió davant el govern de M. Rajoy.



Continuarem en una segona part: "I ara amb el PSOE què?"

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara ho recuperarem amb Sanchez

Anònim ha dit...

Si com en Zapatero.
Varen fer les obres de Gandia i Oliva que tenien alcaldies socialistes i es van deixar per al final les de Tavernes, on manava el PP.
I va el PP i les va anul·lar i no les va fer.
Fotuts amb el PSOE i amb el PP.