L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 13 de juny del 2018

L’Ajuntament de Tavernes es posa a disposició de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a l’ajuda i acolliment de refugiats de l’Aquarius




Tavernes pertany des del 2015 a la xarxa de ciutats acollidores de refugiats, desplaçats i demandants d’asil creada per la Generalitat Valenciana. 
 
L’Ajuntament de Tavernes ha confirmat la seua total disposició a col·laborar en l’ajuda i acolliment dels refugiats del vaixell Aquarius. La regidora de Cooperació, Noèlia Alberola, de Compromís, està en contacte amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la FVMP per a coordinar les accions i oferir l'ajuda de la nostra ciutat en el mateix moment que es puga necessitar. 
 
La regidora responsable de Cooperació Noèlia Alberola, ha assegurat que “Taverners és una ciutat solidària i acollidora, i hem d'actuar en conseqüència. Com a institució, hem de posar-nos a disposició de la Conselleria per a col·laborar-hi en la mesura de les nostres possibilitats i alleujar el drama humanitari que pateixen estes persones".
 
Així, l’Ajuntament de Tavernes pretén aportar el seu gra d’arena a la resposta davant la urgència humanitària que tenen els 629 refugiats del vaixell Aquarius.
 
 
Cal remarcar que, per decisió del consistori, Tavernes forma part de la xarxa de ciutats acollidores de refugiats, desplaçats i demandants d’asil creada per la Generalitat el 2015 quan la crisi humanitària originada per la fugida de refugiats siris pel Mediterrani.

El govern de Compromís va iniciar la confecció d'un cens de veïns disposats a cedir habitatges desocupats per a acollir els refugiats, i un cens de voluntaris que poden oferir altres ajudes com ara manutenció, roba, transport, acompanyament de gestions, interpretació o altres consideracions.

Qualsevol ciutadà que estiga interessat, pot trobar a la web municipal els impresos que cal per a inscriure’s, cessió d'immobles o ajuda a les persones refugiades, que pot emplenar i entregar en el Braç Treballador i a l’edifici consistorial.