L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 30 de juny del 2018

La Comissió Europea qualifica d'altament contaminants per a les platges les burilles de les cigarrettes


Els estudis de la Comissió Europea confirmen que el 50% del fem en les platges són plàstics, com les burilles, d'un sol ús. 

Temps arrere el diputat de Compromís i alcalde de Tavernes, Jordi Joan, presentava a les Corts Valencianes una proposició no de llei perquè la Generalitat engegarà una campanya informativa sobre els perjudicis de fumar a les platges i així protegir-les de la contaminació de les puntes de plàstic de les cigarretes, és a dir, les burilles.. 


La iniciativa, a banda d'informar dels perjudicis per a la salut del fumar, insistia i incidia  en el cas de les burilles de les cigarretes que es tiren a l'arena, perquè com es remarcava en la proposta són elements molt contaminants.

La iniciativa de Jordi Joan és positiva pels innegables beneficis que comporta a la salut, al medi ambient perquè les burilles son altament contaminants i, també l’estalvi que suposa no gastar en caixetes de tabac. 

Però no va ser així, i va ser maliciosament interpretada per alguns, arribant fins i tot a qualificar la proposta com un retall a la llibertat, quan simplement era una campanya informadora de cara als usuaris de les platges.



I ara ho proposa la Comissió Europea

Hem llegit que la Comissió Europea amplia la lluita contra els plàstic d’un sol ús i, considera les burilles de les cigarretes com a altament contaminants, després de comprovar que més de la meitat de les restes de fem a l’arena provenen de plàstic, com les burilles, i altres d’un sol ús (palets, etc).

La proposta presentada és contemplar la responsabilitat del productor de cigarretes amb burilla, que assumiran el cost de l’arreplegada i finançar campanyes de sensibilització dirigides als ciutadans.

O siga, la proposta que va fer el nostre alcalde, és molt semblant a la que un més després ha presentat la Comissió Europea, que adverteix als ciutadans del gran creixement de plàstic d’un sol ús, com les burilles, que són considerades com una amenaça “per als ecosistemes, la diversitat i la salut humana”.

L’estudi de la Comissió Europa sobre la composició del fem marí, indica que els plàstics suposen el 85% del fem acumulat en la costa,  i un 50% són plàstics d’un sol ús.

Tindrà tota l’aparença senzilla que vulgueu, però és un dels elements més contaminants que podem trobar a les platges. Nosaltres simplement informem, i que cadascú actue segons  crega és el seu deure cap al medi ambient i la pròpia salut.