L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 26 de juny del 2018

El govern de Compromís actua amb immediatesa per eliminar el desnivell de la Goleta




Avui mateix, tal com podeu vore a les fotografies, s’estava actuant amb la màquina municipal per eliminar el desnivell produït en la platja de la Goleta. És un problema aparegut a la platja quan encara no hem començat la temporada estival.

Cal indicar que aquest desnivell, sobre els 80 centímetres d’alçada, no té res a vore amb el que es va produir l’any anterior, ni tampoc està en la zona recuperada per Costes amb aportació d’arena. El desnivell d’uns 50 metres de llarg s’ha produït al costat del canal Sant Pablo que separa les dues platges valleres, davant del quiosquet, i  a bastants centenars de metres de la zona on va actuar Costes fa unes setmanes, que és al costat del terme de Cullera.

De totes maneres, aquest mateix matí sobre les 7 hores i molt abans que els usuaris ocupen la platja, una de les màquines municipals estava anivellant aquesta zona de platja.

La noticia de la formació d’aquest desnivell ve recollida en Las Provincias, així com manifestacions de l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, que recorda que l’Ajuntament no té cap competència sobre Costes i que és el govern central qui ha d’actuar per donar una solució definitiva a la Goleta.

La fotografia permet comprovar el graó en la zona

Jordi Joan continuarà exigint al govern de Madrid una solució definitiva 

Jordi Joan ha recordat al diari que el Govern Central disposa d’un projecte de solució, i el govern municipal de Compromís continuarà exigint al nou govern central de Pedro Sánchez una solució definitiva.

Sobre aquest cas particular, cal recordar que ja fa anys que el grup de Compromís en el Congres i Senat de Madrid presenten esmenen als pressupostos generals de l’Estat, demanant la inclusió d’una actuació definitiva, esmenes que primer el PP i últimament el PP i Ciudadanos amb el seu vot en contra han impedit que es duguen a cap.

L’alcalde ha recordat que la solució del problema “és qüestió de diners” i que el projecte del Ministeri és una solució per als diferents punts afectats entre Cullera i el sud de la Safor. No sabem el cost total previst en el projecte, però si sabem que l’esmena de Compromís, sempre rebutjada pel PP i Ciudadanos, sol·licitava 50 milions d’euros per a les actuacions en tota aquesta zona del sud del litoral valencià.

L’alcalde de Tavernes ha ho dit ben clar en Las Provincias: “las playas valencianas deberían ser una prioridad máxima porque son un polo de riqueza y turismo”. Aquest valor de les nostres platges és una circumstància que el PP,  ni a Madrid ni a Tavernes, mai han valorat i als fets ens remetem: mai, mai hi ha hagut cap reivindicació del PP de Tavernes davant Costes o davant del Ministeri del seu partit exigint-li solucions. 

Sabem que al PP de Tavernes no li agrada que els ho recordem, però les coses com siguen: No han actuat, ni per a bé ni per a mal; ni tard ni prompte, simplement han fet 7 anys de vacances.

A poc a poc s'eliminarà el desnivell 

Reivindicació del projecte del Vaca paralitzat pel govern de M. Rajoy

Jordi Joan en el mateix article de Las Provincias recorda el projecte de laminació  del Vaca, que solucionaria les demandes de Tavernes i dels pobles veïns. El projecte, qualificat d’urgent i necessari en el Pla Hidrològic Nacional, com ha remarcat “estaba aprobado y cuando iba a adjudicarse se paralizó con la llegada de Rajoy al gobierno”.

Un altre projecte molt necessari perquè, a més de solucionar els problemes del Vaca i del Vergeret, d'ell depenia els terrenys de la circumval·lació. Un projecte del qual el PP de Tavernes “ha passat olímpicament” durant els 7 del govern Rajoy, al qual mai s’ha dirigit per exigir-li o almenys demanar-li alguna explicació sobre la paralització del projecte. També estavan de vacances!!!