L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 17 de juny del 2018

Compromís duplica els aparcaments per a l'estiu amb millora de les condicions del bord perimetral extern de la platja.


 40.000 metres més d'aparcament i neteja per evitar incendis i plagues en una gran zona perimetral de la platja. 

El govern de Compromís ha arribat a un acord de tres anys amb els propietaris de part del sector 13 (darrere del carrer Blasco Ibañez) i l’Ajuntament ha netejat i mantindrà els olars per destinar-los a aparcament i a activitats turístiques d’interés general i de benefici per a la platja (dalt fotografia general). És la zona per on ha de transcórrer el vial d’unió de les dues platges i per on anirà el col·lector, uns treballs que podem començar abans d’acabar l’any.

En total suposa condicionar 40.000 metres quadrats (unes 48 fanecades) que passaran a estar netes, mantingudes, i ben condicionades, cosa que fins ara no passava en molts casos. 

Una altra vista, per on entraven les màquines a treballar
No cal ser massa llest per comprendre el problema de les terres abandonades, i més encara les que estan en la zona perimetral del casc urbà de la platja: salubritat (son niu de rosegadors i plagues) i, fins i tot,  són un veritable polvorí en cas d’incendi.
 
El govern de Compromís, com fa des del 2012, treballa per arribar a acords amb els propietaris i evitar molèsties als veïns d'edificis pròxim, com possibles plagues i incendis, i també donar una millor imatge i facilitar aparcaments. i això ha dut, com hem informat altres vegades, a que la platja de Tavernes siga la de més aparcaments gratuïts de tot el País Valencià. Després en parlem.

Com sempre, critica negativa per canviar el sentit d'una noticia positiva

Eixos acords i treballs suposen avantatges incontestables i indiscutibles, però per algú, el de sempre,  són molèsties.  I hem vist publicat en Las Provincias, i firmat per Redacció – qui es redacció? - i sense donar veu a la possible explicació de l’Ajuntament. En resum, un article estil i mateix sentit de tantes vegades, on es posa en veu de veïns queixes, això si sense dir a quants ni a quins. I mira que el precepte és clar: no mentiràs!

I una noticia positiva, com evitar perills i problemes es transforma en negativa amb frases del tipus. “las grandes hogueras han ocasionado considerables problemes”, “el humo se colaba en las casas de los residentes”, “el olor no era agradable”  o “si no podian abrir las ventanas” y “se tenían que suportar las elevadas temperatures”. Vaja com si fora un incendi que va necessitar 10 dotacions de bombers per apagar-lo quan a les fotos veiem uns quants muntons de cendres.

La famosa foguera enmig de la foto. 


Un catastrofisme inexistent que cerca el desprestigi d’una actuació positiva. No ens imaginem que dirien si no s’actua i a l'estiu hi ha un incendi en eixos 40.000 metres. Segur que posarien verd, blau i negre al govern per no actuar.

Per a algú, i no direm noms, mal si actues,i mal si no actues. Altres voltes hem vist publicades critiques molt fortes al govern municipal per les plagues d’insectes o mosques produïdes en terres privades sense manteniment. I no cal dir quina intenció tenen aquestes noticies per la manera i forma com estan redactades.

La gent de la Cotorra és del poble, i coneixíem veïns a eixes finques que a les fotografies envolten la zona. Els consultats han aplaudit la decisió del govern de Compromís. Algú ha dit que sí, que hi ha hagut alguns fums “però unes hores, igual que quan cremen la llenya dels tarongers, res mes” deia Vicent C, que agraïa “el despejo, la vista que ara tenen i com corre l’aire sense problemes”. Un altre dels veïns, Josep G. estava content i pagat perquè confiava en que no tindrien ratolins o vorien rates córrer per damunt dels canyars i brossegar.

I en tots una coincidència: Molt ben fet actuar ara, quan no hi ha ningú vivint encara i no s’ha molestat gens. I apuntava un tercer veí: “eixes queixes son inventades. I tots sabem que pretenen”.

Més aparcaments, quan acaben els treballs
 
Més i més aparcaments


L’any 2011, en fer-se càrrec del govern municipal Compromís hi havia a Tavernes 18.460 metres d'aparcament, que eren 38.560 metres (increment del 208%) l’any passat en el 2017.

Actualment i només en aquesta zona s’incrementa una superfície de 40.000 metres, tanta com la que hi ha ara, és a dir Compromís amb gestió i acords amb els propietaris ha multiplicat per mes de quatre en 6 anys la superfície d’aparcament gratuït en la platja.

Però sempre hi ha qui es queixa de tot. Cal potenciar com siga el nou partit Ciudadanos. Encara que siga amagant la veritat al poble.