L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 19 de maig del 2018

Una avaria a Madrid va ser la causa de que mòbils i internets no funcionaren dijous a Tavernes.



Molts veïns de Tavernes va viure sense telèfon mòbil i internet el passat dijous i només rebien de les operadores la informació que s’havia produït una avaria i els tècnics estaven reparant-la. I en molts va sorgir el nerviosisme i la desesperació en vore com la seua vida habitual quan a ús del mòbil majorment havia canviat en un hores, i com passava el temps i el servei no es restablia.

El que habitualment es cosa de minuts, tot el més tardar d’hores, es va perllongar tot un dia davant la desesperació d’alguns veïns que veien com els missatges de WhatsApp, ni Telegram no arribaven, ni podien connectar-se a xarxes tan conegudes com Facebook, Tuitter o Instagram.

Coneixem de veïns que usaren el recurs de pujar dalt dels terrats per poder rebre missatges segurament perquè a més alçada podien captar el senyal des d’antenes no ubicades a la seua zona del municipi o d’altres municipis veïns no afectats.

Ara hem sabut que l’avaria estava a Madrid. Segons explica avui el diari Levante-EMV (cal citar les fonts) una de les línies troncals, per entendre's una gegantina mànega per on passen milers de cables òptics, havia estat afectada per uns treballs, que havien tallat alguns  cables.
Algunes d’aquestes línies òptiques arriben a la costa aprofitant les instal·lacions d’ADIF, l’empresa de manteniment de RENFE, i precisament el cable trencat donava servei a Tavernes, que va ser una de les localitats més afectada.

El servei es va restablir a la matinada del divendres, i molts veïns vallers pogueren comprovar com en alçar-se ahir divendres havia estat restablerta la normalitat i tot funcionava com si res hagués passat, amb la recuperació de missatges que no havien rebut en vora 24 hores.

L’experiència ens ha mostrat com una simple circumstància, trencar un cable òptic a Madrid, pot afectar tant les nostres vides i també va poder servir perquè molts veïns reflexionaren sobre el grau de dependència que tenen del mòbil i de les aplicacions de les xarxes socials.

Fent un poc de broma, passa com en política: tot el que passa a Madrid, sobre tot si és "la avaria" en finançament i les inversions, ens afecta a Tavernes  i sinó que li ho pregunten al projecte del Vaca, o el desdoblament de la N-322 o a la platja de la Goleta.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Cotorra; algunes puntualitzacions; la avaria va estar ocasionada a la estació de tren de Gandia (gestionada per ADIF i no a Madrid). L'operador de la xarxa era Ono-Vodafone; els afectats eren els mòbils de Orange, Vodafone ( i operadors virtuals depenets d'aquestes xarxes mòbils), també es vegeren afectats grans clients d'Ono-Vodafone, (empreses amb caudal garantit i operadors locals d'internet).
Movistar i els operdors virtuals depenets de la seua xarxa varen funcionar amb total normalitat.
El mal no sempre ve d'Almansa ni de Madrid.

La Cotorra de la Vall ha dit...

T’agraïm la puntualització, però ens hem limitat a transcriure el que publica, com hem dit, Levante-EMV: “Ara hem sabut que l’avaria estava a Madrid. Segons explica avui el diari Levante-EMV (cal citar les fonts) una de les línies troncals, per entendre's una gegantina mànega per on passen milers de cables òptics, havia estat afectada per uns treballs, que havien tallat alguns cables. Algunes d’aquestes línies òptiques arriben a la costa aprofitant les instal·lacions d’ADIF, l’empresa de manteniment de RENFE, i precisament el cable trencat donava servei a Tavernes, que va ser una de les localitats més afectada.”

El diari havia publicat:

“Una avería en una infraestructura de suministro de líneas en Madrid provocó que decenas de vecinos de la localidad vallera perdieran ayer todas sus conexiones, tanto en lo que respecta a la telefonía fija, como en los móviles”.

“Un experto en telecomunicaciones explicó ayer a Levante-EMV que la avería se produjo en una infraestructura por la que pasan miles de cables de fibra óptica. Estos elementos se llaman troncales y salen de Madrid para dar servicio a la zona de València aprovechando la instalación de Adif para el ferrocarril. Durante unas obras, los operarios rompieron uno de estos cables que precisamente dan servicio de comunicaciones a la zona de la costa valenciana, siendo Tavernes de la Valldigna uno de los municipios más afectados”..

Igual no ho hem entès bé. Potser si haguera dit “suministro de líneas desde Madrid” i després quan diu “salen de Madrid para dar Servicio a la zona de València” hagués afegit “zona de València, donde se produjo la averia” hauria estat clar.

Com hem dit en la referència política - que convindràs és ben real- era fer un poc de broma. I és veritat el mal no sempre ve d’Almansa o Madrid. Tenim un refrany que diu: la pitjor falca és la de la mateixa fusta i això ens passa als valencians, sobre tot quan els diputats són de partits que obeeixen estrictament Madrid.

Una salutació i agraïts per la teua explicació.

Anònim ha dit...

Gràcies per la publicació. Cal puntualitzar que les xarxes dels operadors no eixen de Madrid cap a la resta d'Espanya con si fos una estrela. Hi han centres de dades a tot arreu.
De segur que el centre del que penjem a Tavernes està al node de dades d'Ono a Vara de Quart (València).
El que pareix increible es que no hi haja redundància per un altre camí per arribar a Tavernes.
El cable de fibra òptica el podeu vore si agafeu el tren de rodalia a València (està enganxat a la catenària d'on s'alimenta de corrent elèctrica el tren). No es massa voluminós (com el dit gros, pot dur fàcilment 128 fibres o més).
El cablejat que ve a Tavernes va a Gandia (on es va produir l'avaria) i torna enrere, el podeu seguir des de el pas a nivell de la sèquia la Bova fins a Tavernes.

Salutacions

La Cotorra de la Vall ha dit...

Per a nosaltres és un plaer publicar comentaris assenyats, com el de vosté, que donen complida informació sobre aspectes que desconeixem per no ser tècnics. És el cas d'aquest segon comentari on, ben segur, quasi ningú sabia eixa manera tan "peculiar" de viatjar la fibra òptica, a lloms de la catenària.

Sincerament, molt agraïts per les vostres informacions.