L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 20 de maig del 2018

Un "Concert de Primavera" senzillament extraordinari l'ofert per la banda de la SIUM




La Banda de la Societat Musical de Tavernes, dirigida per Rafael M. Garrigós García, una vegada més ens delectava amb un concert extraordinari. Llàstima que els afeccionats no responguen completament perquè l’auditori no va es omplir del tot.

El concert es presentava amb l’il·lusionador nom de “Concert de Primavera” i va respondre totalment a les expectaves, tant per la qualitat interpretativa de la banda, com pel programa que calia esperar en un concert dedicat a l’estació actual. Les obres no eren massa conegudes però s’adien perfectament amb l’esperit del programa “primaveral” ofert i han agradat molt als assistents.

I un detall que hem de mencionar i remarcar, músics molt joves però amb una gran qualitat indubtable i que responen perfectament les indicacions musicals del director. El futur de la banda pensem està ben assegurat.

I com un bon concert de temes relacionats amb el temps que vivim, la frescor  i el bon fer de la banda i de la direcció es notava en la interpretació de les peces, on els sons de la flauta i el flautí ens recordaven els paisatges idíl·lics d’una estació de l’any en què la natura creix esponerosa i la vida renaix amb tota la força.  La flauta i el flautí, per tant, foren protagonistes al llarg del concert amb interpretacions que fregaven la sublimitat. ¡Què bons solistes que tenim! En definitiva un concert per a recordar.


Cal indicar també que el concert ha gaudit de la presència de periodistes i veïns de la localitat alacantina de Sax, donat que la societat d’aquella ciutat està fent una recopilació sobre la vida i obra del mestre Miguel Villar Gonzalez, que va dirigir la banda de Sax i també la de Tavernes en els anys 1960.

El mestre Miguel Villar (Sagunt 1913-Gandia 1996) és conegut sobre tot pel poema simfònic “Artal de Alagon”, peça que ha interpretat en temps passat la nostra banda - ¿la recuperem en una pròxima audició? – , a més d’haver escrit peces musicals basades en temes valencians cas de “Sonica la Cortesana”, “Tirant lo Blanc” o “El Tribunal de les Aigües”.

I per acabar recordar el programa:


“Nuestras Bandas de Mùsica” (pasdoble) de Francisco Andreu Comos

“Cuatro Movimientos”  de  Francisco Andreu Comos

“Arabesque” de Samuel R. Hazo

“Solemnitas”  de Franco Cesarini

Director: Rafael M. Garrigós García