L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 10 de maig del 2018

T'hi animes a participar? Tot el que cal saber sobre la "I Cursa per la Igualtat" a Tavernes



La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i el Club d’Atletisme La Valldigna han desvetlat els detalls de la I Cursa per la Igualtat, una cursa amb missatge que es celebrarà el proper 19 de maig pels carrer de la ciutat vallera.
L’objectiu de l’esdeveniment és sensibilitzar en la lluita per a aconseguir una igualtat real i efectiva entre hómens i dones, i fer partícip d’una manera transversal a tota la societat amb l’ocasió de la pràctica esportiva. De fet, esta cursa per la Igualtat és la primera amb aquestes característiques a la comarca de la Safor i durà al voltant un munt d’activitats per a tota la família entorn de la Igualtat i la prevenció de la violència de gènere.
Noèlia Alberola, regidora d'Igualtat, ha ressaltat que “el millor missatge per la Igualtat és vore hómens i dones enfrontar-se al mateixos reptes amb les mateixes condicions. Volem que la ciutadania participe d’este missatge, i que la cursa siga una mostra vigorosa del compromís social per la Igualtat”. 
Raúl Aparisi, president de Club d’Atletisme de La Valldigna ha posat en valor la capacitat de l’esport per a normalitzar i visibilitat la igualtat: “dia a dia hómens i dones correm braç a braç, suant i esforçant-nos per a aconseguir creuar la mateixa meta. No té sentit que per a arribar al mateix lloc les dones hagen de fer més kilòmetres”
La cursa tindrà un recorregut únic de 6 kilòmetres, i serà de caràcter competitiu. Els organitzador, no obstant, remarquen que es tracta d’un circuit molt assequible per a qualsevol nivell, ja que al ser un circuit totalment pla i d’una distància moderada, “es pot participar tant per a fer una bona marca personal com per a gaudir d’una jornada d’esport i reivindicació de la igualtat en família”.


Recorregut, categories i dorsals

L'eixida serà a les 18:00 des de la Plaça del camp d’esports de Tavernes, i farà un recorregut en bucle per la zona baixa del poble fins acabar en el mateix lloc, on es troba la zona de pòdium. El recorregut passarà pel passeig Colón, buscarà l’avinguda de les Corts Valencianes, i passejarà per distints carrers, Passeig de Lepant, República de Malta, etc. sempre per la zona propera al riu vaca, per a tornar cap a l’avinguda de les Corts Valencianes i entrar a meta en sentit invers a l’eixida.

Per a la cursa s’han establert les categories júnior (de 16 a 24 anys), sènior (de 25 a 34), veterans A (de 35 a 44), veterans B (de 45 a 54), i veterans C (a partir de 55 anys), tant en hómens com en dones. A més, hi haurà una categoria transversal respecte els corredors locals. Els tres primers classificats de la general rebran un premi en metàl·lic de 60, 40 i 20 euros, segons la posició en el pòdium. A més, tots els participants tindran una samarreta commemorativa de la prova així com un xicotet obsequi.


El lliurament de dorsals tindrà lloc al mateix dia i en el mateix escenari a partir de les 16:30 hores i fins a les 17:45. A les 17:30 hi haurà un escalfament popular al ritme de ball Cubbà a càrrec del Gimnàs Fitness Point.
També hi haurà activitats per als més menuts. Així, l’Ajuntament ha organitzat un contacontes al voltant de la igualtat, un castell inflable i una piscina de boles per a que la jornada siga una festa familiar. També hi haurà una gimcana pensada també per al públic infantil.

Durant tota la durada de l’esdeveniment, els participants i curiosos tindran a la seua disposició una punt d’informació sobre igualtat i lluita contra la violència de gènere on agents d’igualtat orientaran i facilitaran informació al respecte.


Les inscripcions estaran obertes fins el 18 de maig a les 23:59, a través de les webs www.mychip.es o des de www.calavalldigna.com, amb un preu d’inscripció de 6 euros. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

podrieu publicar el recorregut marcat en 1 planol? moltes gràcies