L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 17 de maig del 2018

Té vosté dret a la Renda Valenciana d'Inclussió? Serveis Socials li resoldrà dubtes i li farà les gestions


La Regidoria de Serveis Socials de Tavernes, dirigida per la regidora de Compromís Noelia Alberola, ha iniciat la tramitació de la nova renda valenciana d’inclusió. Aquesta mesura, com ha recordat la regidora, “és la garantia al dret a una prestació econòmica per a tots els valencians i valencianes que es troben en una situació de vulnerabilitat, i per extensió als veïns vallers en eixes circumstàncies”

Cal remarcar que els punts d'assessorament són els serveis socials municipals, on han d’acudir els possibles beneficiaris per a efectuar els tràmits. Per això davant qualsevol dubte, o si considera que li cal informació, Serveis Socials està a la seua disposició. 

El Consell va aprovar el divendres el reglament de desenvolupament de la llei de Renda Valenciana d'Inclusió, amb millores com l'ampliació i flexibilització dels requisits per a poder accedir a l'ajuda i la simplificació de la burocràcia. 

Per a ser titulars de la renda s'ha d'acreditar la residència en territori valencià i la majoria de 25 anys. Hi ha ajudes per a majors de 18 anys si han cotitzat entre un i dos anys i tenen llar independent, estiguen en situació de dependència o diversitat funcional, en situació d'orfandat, o que hagen estat entre els 15 i els 17 anys en el sistema de protecció o de reeducació per a persones menors d'edat.

Existeix l’excepció per a majors de 16 anys si tenen persones amb diversitat funcional o dependència al seu càrrec, que hagen estat víctimes d'explotació sexua, així com de violència de gènere o que estiguen participant en un programa de preparació per a la vida independent.

El reglament contempla l'accés directe en el mateix tràmit a ajudes de beques d'educació infantil, ajudes de llibres de text, despeses de matrícula d'educació, beques de menjador escolar, sanitat universal i prestació de farmàcia i ortoprotèsica.

La prestació econòmica prevista en la llei podrà ampliar-se fins a en un 25% addicional per a cobrir les despeses derivades de l'habitatge, en el cas de residència habitual, i del consum energètic.

Enguany s'engeguen les modalitats de la renda de garantia d'ingressos mínims i la d'inclusió social. Es contempla que la renda tinga caràcter indefinit si persisteix la situació, una renovació cada 3 anys i necessari només un any d'empadronament, enfront dels 2 actuals.

La prestació serà el salari mínim interprofessional de 515,13 euros, en el cas d'un titular, i 809,49 euros per a una unitat familiar de sis persones. La quantia pot incrementar-se fins a en un 25 per cent en el cas de necessitar ajudes per a habitatge i pobresa energètica, amb el que les quanties oscil·larien entre els 643,91 i els 1.1011,86 euros.