L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 10 de maig del 2018

"Musiescola 2018" reuneix a Tavernes 1.200 alumnes de 30 escoles i vora 150 mestres de primària


  
Tavernes va ser ahir la seu de la “IV Edició Musiescola”, una trobada musical i escolar celebrada ahir i on han participaren vora 30 escoles, 1.200 alumnes i 150 mestres d’Educació Primària provinents de centres educatius de diversos indrets del País Valencià i la presència d’associacions com Adisva, Adispo, Once, Balaka Circ i Creu Roja.


Les activitats de “Musiescola 2018” han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes, representat pels regidors Josep Llácer, Noe Alberola i Quique Chofre, i també dels CEFIRE de Xàtiva i Gandia. Quan a centres de la Valldigna, cal remarcat que tots els centres públics de Tavernes hi han participat (Alfàndec, Sant Miquel, Divina Aurora i Magraner) i el CEIP Jaume II el Just de Benifairó.


 “Musiescola 2018” s’ha celebrat sota la temàtica “La música i el circ”, i les activitats han girat al voltant de la música d’aquest espectacle universal. Com veieu a les imatges, a les 9 del matí, a la plaça de l’escriptor Rafael Chirbes, davant la Casa de la Cultura, s’han reunit tots els participant al so de la crida musical seguida d’un cant comú per a tots i el ball de diverses danses. Després ha estat el torn d’una bona mascletada musical i una macrobatucada amb Rafa Navarro.


Tot seguit d’aquestes activitats hi ha hagut una cercavila circense amb Barcka Circ per tal d’arribar al Pavelló Multiusos del Camp del Vergeret on seguien les activitats programades, cas del musical “Musiescola Circurs” i continuar amb el lliurament de detalls als centres participants i el dibuix guanyador de la imatge de Musiescola.


 Després del dinar, a les 13 hores, s’han seguit amb la lectura del manifest d’enguany a càrrec de Pasqual Pastor i un homenatge al grup Al Tall, autor de cançons tant celebres com “Tio Canya”, “el Cant dels Maulets” o “En casa del dimoni”. L’acte de cloenda ha estat a càrrec del cor Allegro de l’ONCE.


A més del professorat de les escoles participants (als quals cal agrair la seua implicació i esforç per fer possibles aquestes encontres) cal citar la presència de diferents professionals del món de la música, molts d’ells amb un ampli bagatge didàctic i pedagògic en aquest camp, com és el cas del valler Pasqual Pastor Gordero, sense oblidar a  Rafa Navarro, als components d’Al Tall, , Enric Pizza o els membres de l’orquestra Pato Daniel.


Recordem que l’experiència de Musiescola va nàixer fa tres anys a iniciativa d’alguns mestres de música que, com ja hem dit feren de la il·lusió, l’entusiasme i molts esforços la ferramena per aconseguir una jornada de convivència musical escolar.


En el rerefons hi havia també una tasca reivindicativa: divulgar, obrir almenys un dia, les portes de l’escola i les de les aules de música a tota la comunitat educativa, i eixir al carrer per a donar a conèixer la tasca i la importància de la música i l'educació musical en la formació integral dels nostres xiquets i xiquetes.  Amb aquests anys, Musiescola s'ha convertit en un lloc d'encontre interdisciplinar, d’internivells, cooperatiu i col·laboratiu amb moltes paral·leles a la pròpia trobada.


Tot aquest treball ha estat reconegut amb el guardó l’any passat del premi d'Atresmèdia “Grandes profes, grandes iniciatives”, on el jurat va valorar el projecte de difusió de la música associat a l'educació en valors, així com la qualitat i varietat dels  continguts musicals.