L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.086
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 56.586

diumenge, 6 de maig de 2018

L'IES Jaume II el Just ha participat en el projecte “Ciència Ciutadana SWI” (Small World Initiative)Demà dilluns, 7 de maig acaba a l'IES Jaume II el Just la primera fase del projecte “Ciència Ciutadana SWI” (Small World Initiative), un programa europeu de recerca de nous antibiòtics coordinat des de la Universitat de València pel professor de Microbiologia, Sergi Maicas, i impulsat en el cas de la nostra ciutat per Empar Balaguer i Carme Espí, professores de l’àrea de biologia de l’IES Jaume II el Just junt amb Idoia Palomares, ex alumna i ara estudiant de Biologia en la UV. 
 

Aquestes últimes setmanes, el centre valler ha acollit a Idoia Palomares i a Eduardo J. Gómez, estudiants del Grau de Biologia de la Universitat de València per dirigir la primera acció dins del marc del projecte, obtenint nous microorganismes capaços d’inhibir el creixement dels bacteris control. Posteriorment, i ja als laboratoris de la Universitat de València, aquests resultats seran verificats. 
 
 
“Ciència Ciutadana SWI” contribueix a cercar nous antibiòtics, però també té com a objectiu fonamental augmentar la vocació cap a les ciències entre els alumnes de secundària abans d'entrar en la universitat. El projecte pretén despertar vocacions científiques en secundària o batxillerat, d'ací la participació del grup de treball de l'IES Jaume II el Just de Tavernes.
 

La iniciativa internacional Small World Initiative (SWI) és un projecte de ciència ciutadana amb l’objectiu inicial de descobrir nous antibiòtics i fomentar la cultura científica. Va nàixer a la Universitat de Yale (EUA) on ha aconseguit un gran èxit.  
 
 
El projecte acabarà amb la Jornada de Clausura que es farà a Burjassot el 21 de maig, on assistiran alumnes i professorat de l’institut, coordinats per Empar Balaguer. Us deixem l'enllaç de la notícia publicada en el blog oficial del projecte, allotjat en el web de la Universitat de València
 
.