L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 30 de maig del 2018

La seguretat de 600 alumnes i dels pares no es canvia per 4 places d'aparcament al carrer.


Hi ha veïns amb posicionaments incomprensibles i, fins i tot, inconcebibles. I menys en una ciutat que haurien de voler per a les persones. Almenys, nosaltres estem per una ciutat per a les persones, i aplaudim les actuacions que prioritzen la seguretat dels ciutadans i la millora de l’accessibilitat.

Compromís ha modificat una vorera per facilitar la seguretat de més de 600 xiquets i les famílies. I això és per aplaudir. És més important que tindre 4 places més d’aparcament al carrer. Les prioritats de les ciutats han de ser les persones i no els vehicles. Un ciutat moderna ha de pensar en els veïns i prioritzar aspectes com la seguretat i la tranquil·litat a l’hora de caminar pel carrer.

I diguem tot això perquè fa uns dies no vam poder evitar escoltar una conversa que, no cal dir a quin PPartit defenien, mentre  criticaven la supressió de 4 places d’aparcament al carrer Mestre Sansaloni, el tram que va des del col·legi Alfàndec fins al Passeig Colon.

Damunt deien despectivament: “total perquè passen els xiquets i pares que van al col·legi”. Segur que no tenen fills en el centre, com és segur que no criticaren les 140 places d’aparcament suprimide en l’Avinguda de la platja. I allí si que van bona falta!

Fixeu-vos-hi be: criticaven la supressió de 4 quatre places d’aparcament i no valoraven per a res la millora en la seguretat de més de 600 xiquets/es del col·legi Alfàndec, dels pares i mares que els acompanyen o de la gent que va amb carrets de compra o de bébes. Ells preferien 4 places d’aparcament. Si mireu a la foto del principi, i la vorera d’abans, són quatre places. No hi havia per a més.

Criticaven i criticaven, sense valorar els beneficis per als xiquets i els pares. Ells eliminarien totes les voreres del poble i donarien prioritat als cotxes. Consideren que la ciutat és lloc per a cotxes, i no per a viure, conversar, passejar o conviure les persones.

La vorera de l’Alfàndec ha estat ampliada i facilita l’accés de persones amb mobilitat reduïda i, sobre tot, hi transiten millor els pares i xiquets. Mireu les fotografies i compareu la vorera d’ara amb la d’abans, quan l’estretor no permetia el pas d’uns pares amb el fill de la mà o quan per no poder caminar els xiquets i xiquetes es veien obligats a passar pel carrer. 

I tornem al principi ¿quant val que 600 xiquets i xiquetes tinguen seguretat i puguen accedir sense cap problema al seu col·legi? Estem segur que val més que 4 places d’aparcament.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Cal posar el senyal de no aparcar.

Anònim ha dit...

El que cal és comensar a posar multes. Si no ix al carrer, asentat i comensa a contar gent conduint mentre parla (o llig el quijote) al movil, gent que es bota ceda el paso, stops, semafors en roig, que coduix a mes de 30 pel passeig (xiquets? i que mes dona si atropellen a algu), que aparquen malament, etc... MULTES, no hi ha altra.