L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 30 de maig del 2018

La "Plaça del Moro" a la platja ha quedat magnifica i molt espaiosa per a usos de xiquets i veïns


 
El govern de Compromís ha solucionat el problema sorgit en la gespa artificial instal·lada en la zona de jocs infantil de la plaça Fahd Ben Abdelaliz a la platja. Com ja vam publicar, s’havia donat algun cas aïllat de menudes descarregues d’electricitat estàtica, gens perilloses, però podien molestar els xiquets i xiquetes.

La solució,  i ja ho vam dir que era ben senzilla, ha estat escampar un poc d’arena de sílice sobre la gespa artificial  perquè aquest material manté la temperatura, absorbeix més humitat i ajuda a dissipar l’electricitat estàtica que es pot produir pel fregament en córrer o caminar els xiquets amb sabatilles amb soles de goma.

Es pot observar l'arena de sílice entre la gespa artificial

Els casos d’electricitat estàtica són freqüents i molt conegut per tots: En tocar un carret del supermercat, en eixir del cotxe, tocar les baranes metàl·liques de les escales, quan ens llevem un jersei de llana i... com aquest cas, en entrar en contacte amb gespa artificial.

Qüestió ben diferent és que algú use un fet natural per a crear alarma social, criticar al govern i buscar de rebot uns futurs guanys electorals com a membre del partit Ciudadanos. I ja no hi ha res més en aquest tema. No pot anar, ni amb rodes, que es presentarà la situació com si una gran tempesta descarregarà llamps contínuament sobre la gespa dels jocs infantils. 


Els veïns contents i pagats 

Siga com siga, i és el que interessa, s’ha donat solució al menut problema i allò que val es comprovar com la platja ha guanyat un espai gran, diafà i molt acceptat pels veïns de la zona. Les fotografies parlen per elles soles i, si no són prou, tenim els veïns que ens han manifestat la seua satisfacció i el seu content per l’obra efectuada pel govern de Jordi Joan. 

“Ha quedat molt bonica, molt espaiosa, amb els banquets per poder seure i la font per als xiquets, que els caps de setmana ja van i s’ho passen d’allò més bé” són impressions que hem escoltat.

Fins i tot comentant el  retard de les obres, els veïns asseguraven que sabien el perquè i com que no es podien fer de nou malament les obres, comprenien que es paralitzaren per a millorar el projecte. I reconeixien que “sempre hi ha qui es queixa de tot. I sense motiu. Només perquè no són del partit que ara mana i només busquen criticar”, arribaven a dir.


Les obres de la plaça Fahd Ben Abdelaliz, a la platja de Tavernes, han suposat una inversió total de més de 50.000 euros, perquè es va haver d’incrementar la consignació inicial de 30.000 a causa d’uns problemes sorgits en el subsòl.  La plaça estava construïda damunt d’un antic sequiol o bassa de reg, que s’hauria reomplit, i el terreny era inestable.

El donar una solució definitiva obligava a paralitzar l’obra, redactar un nou projecte de millorava l’anterior i suplementar el pressupost inicial fins arribar als 50.000 euros. Tot això no es va explicar tampoc en l’article de premsa que comentàvem, que criticava també el retard en acabar-les sense fer menció del motiu.