L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 3.072
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 52.395

dimarts, 22 de maig de 2018

La Generalitat aportarà el 50 % dels 3 milions que val el col·lector de la platja


 
L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, confirmava en la inauguració de la XX Setmana Ciutadana l’acord que ha assolit el govern municipal de Compromís amb la Generalitat de manera que es farà càrrec  de la meitat del cost del col·lector de la platja.

El col·lector, segons el projecte, té un cost de 3 milions d’euros i Tavernes pagarà el 1’5 milions corresponent a l’execució de l’obra fins el tanc de tempesta amb un crèdit plurianual. Per la seua banda, la Generalitat pagarà els 1’5 milions corresponent a la part d’abocament a la Sèquia Mare i al canal de Sant Pablo.

Jordi Joan va avançar també que la part corresponent a l’execució del vial de 18 metres d’amplada, amb voreres i doble sentit, està previst tinga un cost de 0’5 milions i serà a càrrec dels fons municipals de Tavernes. Aquest projecte està ja pràcticament enllestit i només cal l’habilitació del crèdit.

Explicava que, quan es va fer càrrec de l’alcaldia.  el col·lector no tenia projecte ni diners per a executar-se, i la previsió que hi havia era la construcció per davall del carrer Blasco Ibañez, per unir amb el canal San Pablo el tub que anterior govern va deixar enterrat en l’avinguda i que no duia a cap lloc, per això l’avinguda s’inunda quan plou.


L’alcalde de Tavernes va explicar i justificar que van redactar un nou projecte millorant la idea inicial “perquè vam considerar que un cost tan elevat de 3 milions per a Tavernes no podia quedar només en enterrar el col·lector, s’havia de buscar conjuntament fer altres millores en la platja”.

El nou projecte va ser presentat i aprovat pel plenari amb els vots a favor de Compromís, PSOE i EU mentre el PP va votar en contra.  Contempla  el pas del col·lector per la zona perimetral de la platja, enterrat sota un nou vial que servirà de ronda. Aquest nou vial connectarà l'Avinguda de la Marina i la  Goleta, amb una amplada de 18 metres, i anirà per davant del cinema Olimpo fins el sector 12, amb dos carrils, i facilitarà l’entrada i eixida de les dos platges.


 El col·lector arreplegarà les aigües netes de pluja en un tanca de tempesta que, en paraules de l’alcalde, distribuirà l’aigua a la Sèquia Mare i al canal de Sant Pablo, mitjançant unes bombes d’impulsió. “No podíem deixar d’aprofitar l’aigua, d’ací que s’ha previst que es puga abocar en la Sèquia Mare per tal de facilitar l’aigua que cal als llauradors per al reg dels camps”.

El  projecte contempla, dins de la despesa dels 3 milions, les obres de millora del carrer Blasco Ibáñez amb la construcció de voreres noves i més amples que permeten el pas dels vianants, no com les actuals  estretes, un  nou enllumenat i el canvi a un sentit. Al mateix temps, es reurbanitzaran amb millores semblants els carrers adjacents.