L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

divendres, 25 de maig del 2018

EXPLICACIÓ SOBRE LA PISCINA: La recuperació per a Tavernes depén d'una sentència judicial



L'alcalde Jordi Joan ha explicat que Metroval Acqua SL ha interposat un contenciós en contra de la rescissió del contracte i que passe a mans de l’Ajuntament.

L'alcalde Jordi Joan explicava en la xerrada de l'Associació de Veïns (fotografia superior) que recuperar la piscina coberta depèn d’una resolució judicial després que la concessionària, Metroval Acqua, haja recorregut al tribunal Contenciós la decisió del plenari de l’Ajuntament de rescindir el contracte. Fins que el jutge no dicte sentència, no es pot saber quan acabaran les instal·lacions i es posaran en funcionament.

Jordi Joan va explicar la situació actual recordant que entre el 2011 i el 2016 la concessionària no va complir els termes contractuals. Tampoc va avançar en la capitalització per acabar les obres a pesar de les ajudes rebudes de l’Ajuntament, que va facilitar quites i poder hipotecar la concessió.

També assenyalava que l’Ajuntament iniciava el 2016 el procés legal per recuperar la piscina. Per seguretat jurídica, l’Ajuntament va consultar al Consell Jurídic Valencià sobre la legalitat del procediment que usava, amb una resposta positiva. Una vegada seguit tots els tràmits legals d’avis a la concessionària i a tots els afectats, el plenari va aprovar rescatar la piscina. Metroval Acqua i el Banc Popular, prestatari de l’empresa, van recórrer per via judicial la decisió del plenari.

Un incís nostre: el procés de recuperar la piscina per al poble i de fer el tràmit de consulta amb el Consell Jurídic Valencià no van ser recolzats pel PP

El PP no va recolzar rescatar la piscina per al poble (maig 2016)

Liquidació de la piscina i acabament

L'acalde informava als assistents que per a recuperar la piscina, cal també liquidar l’obra, és a dir,  calcular la inversió feta per l’empresa, calcular el perjudici a Tavernes, vore l’estat de les instal·lacions i valorar-les, i també quantificar el que falta fer del projecte. I segons el resultat, pagar a l’empresa. Cal saber que l’Ajuntament ha posat els terrenys de forma gratuïta i sobre uns 1’3 milions per a les obres.

I també després de liquidar hi ha un llarg procés que comença amb la redacció d’un nou projecte per acabar les obres.  No servirà el del 2007 perquè les obres noves s’hauran de redactar segons la normativa actual. I ja amb el projecte aprovat, s’iniciarà l’adjudicació de les obres i després vindrà l’execució. I una vegada acabades, es podrà fer el tràmit d’adjudicació de la gestió a una altra empresa. 


Un poc d’història sobre el principi de l'embolic judicial 

Jordi Joan va recordar els inicis de tot aquest embolic judicial que tants perjudicis ha causat i causa a Tavernes. Així recordava com l'abril del 2008, el PP va adjudicar l’obra a la UTE Metroval Acqua SL, una empresa sense experiència en el sector i amb poca credibilitat econòmica, segons els informes d'Intervenció, que va puntuar amb un zero (0) l'estudi econòmico-financer de l'empresa, que tampoc havia presentat cap estudi de viabilitat.

Però el govern del PP no va fer cas del zero de valoració econòmica, i la realitat tal com passava el temps era que l’empresa no complia els terminis marcats d'acabament, previst en el 2009. A partir d’eixe any tot van ser endarreriments, i en arribar les eleccions del 2011, i canviar el govern amb Jordi Joan com a alcalde, Tavernes es va assabentar de la realitat i com l’empresa no tenia diners per acabar la piscina. 

Imatge de la xerrada de l'alcalde sobre la piscina
El mes de novembre del 2011 presentava concurs de creditors, que encara està vigent i en mans del jutge que ha de decidir si liquida l’empresa.   

L’alcalde també va ser clar als veïns assistents: hi ha la ferma voluntat del govern de Compromís de treballar durament per fer possible que la piscina coberta passe a mans del poble, quan més prompte millor, i posar-la en funcionament.