L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 31 de maig del 2018

El Llac de la Goleta recupera la millor imatge després de la neteja del fang del fons




Les últimes actuacions han posat a punt i han engegat l’activitat dels brolladors i del circuit d’oxigenació de l’aigua.

L’Ajuntament ha estat rematant els treballs que ha dut a cap en el llac de la Goleta amb la connexió dels tubs dels bufadors que es retiraren per procedir als treballs de neteja dels fons del llac amb total llibertat per la màquina de dragar. Els brolladors estan ja activats així com el circuit d’oxigenació de l’aigua que farà possible tot plegat una millora de qualitat de l’aigua.


Tal com hem vingut informant, els esforços del govern municipal de Compromís s’han plasmat en una ampla actuació, majorment el dragatge del llim dels fons del llac de la Goleta,  que ha efectuat la Regidoria d’Agricultura, que dirigeix el regidor Javier Escrihuela. Aquests treballs es van completar fa uns dies amb èxit i ara, a poc a poc, l’estany recupera l’estabilitat de l’aigua després de retirar al voltant de 2.000 metres cúbics de fang.

Una de les tasques que s’han executat, a més de traure el tarquim, ha estat l’anivellació del fons, molt deteriorat després de les actuacions efectuades per l’anterior govern en el  2005 i que va deixar una gran quantitat de material i mundícia que ara s’ha retirat.  Els treballs de draga han servit també per retirar del fons del llac una gran quantitat de productes i objectes, majorment de plàstic, fins i tot cadires i un marc de finestra.


En acabar els treballs de draga s’han refet i consolidat els talussos dels marges per a evitar el deteriorament de les malles de roca i per a deixar marge a la cobertura vegetal que s’ha plantat. En concret han estat sobre els 300 lliris, plantes que són capaces de viure inundats, de manera que aguanten les diferències de nivell de l’aigua que es produeix quan plou. També s’hi han plantat alguns exemplars de jonc blau. Les plantes les han donades l’Oficina Tècnica Devesa Albufera, dependent de l’Ajuntament de València, i el Centre d’Investigació Piscícola del Palmar, dependent de la Conselleria de Medi Ambient.

I amb aquestes millores la fauna es va recuperant i torna la vida amb tota l’esplendor al llac, on podem vore espècies com coll verds, molts amb cria, parelles de siverts, fotja vulgar i altres aus d’aiguamoll.


El govern de Compromís ha executat múltiples actuacions de millora

El govern de Compromís ha efectuat els darrers anys un conjunt d’actuacions en el llac de la Goleta amb l’objectiu de recuperar el seu millor estat, després que el llac haja estat anys i anys sense cap actuació de neteja i manteniment dels governs anteriors.


Així des de l’any passat s’han dut a cap millores  en el sistema de filtratge i oxigenació d’aigua que ha premés establir un procés de filtratge i oxigenació més curt i eficient; la instal·lació d’arquetes i embornals decantadors que arrepleguen l’aigua pluvial per a filtrar-la abans que entre en l’estany, i l’habilitació d’un sistema combinat de filtració, decantació, biofiltres i oxigenació que permet que l’aigua arribe al llac amb més qualitat i evita l’entrada de matèria orgànica i brutícia.