L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 28 de maig del 2018

El govern de Compromís dedicarà 150.994 euros per a contractar 54 peons i 4 oficials agrícoles durant dos mesos


  
Els llauradors contractats faran faenes de neteja i adequació de zones humides i camins rurals del terme.


L’Ajuntament contractarà 58 treballadors agrícoles amb la  subvenció de 150.994 euros  aconseguida del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i que servirà per ajudar en la lluita contra  la desocupació agrícola. Els 54 peons agrícoles i 4 oficials contractats durant els dos mesos del període estival efectuaran tasques de neteja i condicionament de les zones humides i camins rurals del terme.

Jordi Joan, alcalde de Tavernes, ha remarcat “l’excel·lent treball que du a cap el govern de Compromís,  gràcies a la  col·laboració entre els departaments tècnics i les regidories implicades, per a aconseguir ajudes al  foment de l’ocupació de Tavernes”. Així mateix ha remarcat l’esforç econòmic i en mitjans que usa l’Ajuntament per a dur a bon terme tots aquests programes.

El regidor  Javier Escrihuela, responsable de l’àrea d’Agricultura s’ha felicitat pel programa perquè “un any més,  gracies al treball d’aquest estiu, moltes famílies que pateixen desocupació  agrària,  tindran uns ingressos”. El regidor ha  destacat el treball que es du a cap en benefici dels llauradors. “Seguim treballant i engegant iniciatives amb l’objectiu de millorar les condicions dels treballadors del camp” ha conclòs el regidor.

“No cal ni dir que el programa, a més d’incidir en l’ocupació local, millora les infraestructures i l’entorn del nostre municipi” ha estat la  valoració del regidor de Foment, Josep Llàcer.

El regidor d'Agricultura, Javier Escrihuela

El programa d’ocupació agrícola

El programa, que fomenta l’ocupació a Tavernes, té un doble objectiu: d’una banda, oferir un complement salarial als treballadors agrícoles per a lluitar contra l’estacionalització del sector; i, d’una altra, millorar l’estat de l’entorn rural i forestal del terme municipal arreglant camins i marges, a més de netejar les zones humides per a evitar problemes d’inundabilitat. Així s’actuarà per a mantenir i netejar zones com ara el Clot de la Font, torre de guaita, Racó de Joana, riu Vaca, riu Badell i barrancs de Malet i Massalari.

La selecció dels treballadors la farà el Servef. Els interessats hauran de complir els requisits mínims: estar inscrits en el SERVEF com a demandants d’ocupació i acreditar la condició de treballador agrari un mínim de 3 mesos durant l’últim any.

La selecció segueix els barems del Servei Públic d’Ocupació Estatal que,  valorarà el nivell de renda dels membres de la unitat familiar, les responsabilitats familiars del candidat, el temps de demandant de treball i no haver estat contractat en el mateix programa l’any anterior.