L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 24 de maig del 2018

El govern de Compromís crea el Consell de la Gent Gran de Tavernes

El Consell de la Gent Gran promourà iniciatives de millora de la qualitat de vida de la gent major de Tavernes.

El govern de Compromís de Tavernes ha constituït el Consell de la Gent Gran de Tavernes, amb l’objectiu de la implicació, participació i apoderament del col·lectiu, així com d’assessora a l’Ajuntament en els temes d’interès a curt i llarg termini. Es pretén així evitar l’exclusió del col·lectiu i oferir suport i promoció del benestar de la gent gran. El nou òrgan municipal tindrà per tant un paper rellevant a l’hora de promoure iniciatives per a millorar la qualitat de vida i el protagonisme ciutadà de les persones grans.

El govern de Compromís amb la constitució d’aquest nou òrgan amplia la representació veïnal. Fa només unes setmanes es va constituir el Consell de la Dona, amb la participació d’associacions municipals implicades en la defensa de la igualtat i la lluita contra la violència de gènere.

Ara li ha tocat el torn al Consell de la Gent Gran amb la participació de diverses entitats i associacions directament implicades en el col·lectiu de gent major, com ara l’Associació Democràtica Local de Jubilats i Pensionistes UDP, l’associació ACUDE de familiars, amics i malalts dependents de Tavernes, representants de les residències ubicades a la ciutat i tècnics municipals, tots sota la presidència de la regidora de Serveis Socials i d’Igualtat, Noèlia Alberola.

En aquest òrgan, segons s’indica a les bases, hi poden participar a títol individual, de persones expertes i personalitats de reconeguda vàlua dins del col·lectiu.

Noèlia Alberola, regidora de Serveis Socials, ha destacat que és una fita important dins de de la participació veïnal en els temes municipals i ha ressaltat “l’important paper d’este tipus d’òrgans consultius, que implica directament en este cas la gent gran en la presa de decisions de les polítiques que seguim en aquest àmbit, i amb les activitats que duem a terme”. 

La primera reunió ha estat una presa de contacte amb les activitats que es volen dur a cap, cas de la celebració de la Setmana de la Salut, alhora que ha servit per explicar el conjunt d’activitats que el govern de Compromís a través de la regidoria de Serveis Socials ha efectuat en aquests darrers anys com ara els tallers de teatre per a gent gran, de risoteràpia, taller de la memòria, estimulació de la parla, taller de mindfulness, sessions de pilates, taller d’herbes de la Valldigna, o la Setmana de la Salut per a la Gent Gran.

Entre les activitats futures previstes a realitzar a l’estiu (pilates, zumba adaptada, chi kung, tallers respir, risoteràpia, taller de la memòria, mild fullnes, etc...), la celebració de la II Trobada Solidaria i el “MajorFest”, el primer festival dedicat a la gent gran i que es podrà gaudir en família.

També la regidora Noe Alberola va explicar alguns detalls del que serà la Setmana Cultural i anunciava la cartellera i més informació sobre tots els temes en pròximes reunions.