L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 20 de maig del 2018

El govern de Compromís avança en l'electrificació d'El Golfo i de la platja



Els esforços del govern de Compromís per aconseguir l’electrificació del Polígon del Golfo (al costat de l’estació) avancen i comencen a donar fruit. Així, el DOGV del dia d’ahir, com podeu vore dalt, publicava la sol·licitud d’autorització administrativa, aprovació de projecte  i declaració en concret d’utilitat pública relativa al projecte de línia mixta de mitjana tensió a 20 kV que demanda Iberdrola per al projecte de subestació El Golfo de Tavernes.

Cal saber i remarcar que l’execució d’aquesta línia, per un costat donarà electricitat al Polígon el Golfo, amb la qual cosa es podran rebre les obres, instal·lar noves empreses i crear nous llocs de treballs, i per un altre  permetrà avançar en l’electrificació dels sectors urbanístics de la platja, que tenen pendent majorment la solució al problema del fluid elèctric.

Els documents sotmesos a informació pública són els referits al projecte de la línia mixta de mitjana tensió a 20 kV des de la connexió en la ST Valldigna, al camí del Pla, que discorrerà per les partides el Pla, el Mançanet, el Tol·lo, l’Albelló, la Tremutxa i el Golfo, fins al centre de repartiment el Golfo núm. 1 del terme municipal de Tavernes.

Les gestions de Compromís amb Iberdrola per aconseguir l’electrificació del Polígon del Golfo poden ser una realitat quasi 15 anys després de l'execució del polígon industrial, en ser un dels molts temes urbanístics de Tavernes que no van resoldre els anteriors governs del PP.

En concret les obres es van executar a partir del 2003, però no poden considerar-se com a acabades perquè el polígon no disposa de subministrament elèctric adequat. Així, l’Ajuntament encara no l’ha rebut i, per tant, no s’hi poden instal·lar empreses perquè legalment el polígon no està acabat. 

Què ha passat des del 2003 en el Polígon del Golfo?

En maig del 2003, el govern del PP va aprovar el projecte del “Polígon del Golfo”, d’uns 200.000 metres quadrats,  i adjudicava les obres a Calviga, amb el condicionant que en 28 mesos havia d’estar acabat. Però faltava l’electrificació, i durant els 8 anys següents a l'acabament de les obres, els governs del PP no van solucionar res ni feren cap gestió per aconseguir el servei.

Hi havia la previsió d'instal·lar  una línia d’alta tensió des d'una futura subestació del Brosquil (Cullera) a la subestació del Polígon del Golfo,  i s’havien d’executar dins del Pla Elèctric Nacional 2010- 2015.

L’any 2011, Rajoy  guanya les eleccions i, com va fer amb el projecte del riu Vaca, va anul·lar la subestació del Golfo. El PP de M. Rajoy va tornar a perjudicar greument Tavernes i les conseqüències arriben fins avui, perquè tampoc van incloure les subestacions dins del Pla Elèctric Nacional a executar entre el 2015 i el 2020.

Jordi Joan i Josep Llàcer reunits amb director generl d'Industria i Energia, Diego Macià.

Davant això, i en fer-se càrrec de l'alcaldia, Jordi Joan va celebrar diverses entrevistes a Madrid amb els responsables del PP del Ministeri d’Indústria i també amb els responsables de l'anterior Generalitat, sense cap resultat.

En aquesta legislatura i amb el canvi de Generalitat les gestions de l'alcalde, Jordi Joan, i del regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer,  amb el nou director general d'Indústria i Energia de l'actual Generalitat, Diego Maciá, van impulsar l'electrificació del Polígon del Golfo.

Les gestions amb Indústria i amb Iberdrola tenien i tenen com a objectiu facilitar la instal·lació d’indústries i que avançarà el sector 6 de la platja,  l’únic que va endavant. Moltes reunions, gestions, estudis.. que veuen el fruit amb la publicació amb el DOGV i on sembla que, el projecte d’electrificació del Golfo, 15 anys després, comença la recta final.