L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 12 de maig del 2018

Del "No es tiempo de meterse en eso" de M. Rajoy a la invisibilitat del PP de Tavernes en les polítiques locals a favor de la dona.




M. Rajoy afirmava que “no es tiempo de meterse en eso” davant les grans diferencies salarials existents entre homes i dones. A Tavernes, els seus acòlits aplaudeixen els retalls de 200 milions del govern del seu M. Rajoy destinats a actuacions/prevenció/conscienciació en matèria de violència de gènere.

Mentre ací  a la terreta, ni els populars vallers ni els autonòmics han presentat cap esmena als pressupostos per impulsar mesures a favor de la igualtat i contra la violència de genere. Per a ells “España va bien” i els retalls en les polítiques de la dona també “nos parecen bien". 

Ells s’ho fan i s’ho munten així. A Tavernes, i per parlar només de l’actual legislatura, no han fet cap aportació en polítiques de la dona, cap proposta mai, no els hem vist mai en cap acte de política institucional i, per no fer, ni es presentaren a la constitució del Consell de la Dona. 

Segur que per a ells també és més important invertir milions en armament per si de cas ens envaeixen els marcians, que dedicar-los a finançar polítiques que afavoresquen polítiques d’igualtat i de lluita contra la violència de gènere i el sexisme. Una línia semblant a la de burlar-se dels jubilats que quan reclamen una pensió digna els han clarament "que se jodan".  A les dones, se'ls dona una resposta semblant amb una política en temes socials que sembla més anar per la burla i el sarcasme "no es tiempo de meterse en eso". Així fan ells política de la dona. 

Març 2016. El PP vota en contra d'una moció que demanava la igualtat entre homes i dones
A Tavernes el govern de Compromís ha impulsat desenes i desenes d’actuacions i iniciatives en favor de la igualtat i contra la violència masclista. Ací hem publicat un munt d'actes, propostes i iniciatives que desmenteixen eixa afirmació tan a la lleugera i falsa feta pels populars valler que  a Tavernes no es treballa en perspectiva de gènere, o que no es posen mitjans per a eradicar la violència de gènere.

Com ells fan això on manen, creuen que tots ho fan també. La realitat coneguda per milers i milers de vallers que han participat i participen en activitats programades i dutes a cap pel govern de Compromís, a traves de la regidoria d’Igualtat,  en favor de les polítiques d’igualtat i protecció de la dona, es molt diferent. 

A Tavernes s’ha treballat, es treballa i es treballarà per posar-li fi a la xacra que representa en la societat el masclisme i la discriminació de la dona. Que el partit més corrupte d’Europa, el que menys ha fet per impulsar polítiques afavoridores de la dona a tots els nivells,  pretenga donar lliçons és com per a fer-se un tip de riure.  

El PP només pot donar lliçons de malbaratar els recursos públics, com finançar el partit en B, de com desprestigiar al professorat, de com retallar el més essencial com és la lluita contra la violència envers les dones, al costat dels retalls en sanitat i educació. 

Constitució del Consell de la Dona. Sense el PP


Compromís porta anys i anys, i especialment els darrers 3 anys gràcies a l’empenta, il·lusió i bon fer de la regidora Noelia Alberola, treballant amb adhesió a totes i cadascuna de les iniciatives de la Generalitat i la Diputació, ha col·laborat en les associacions de víctimes, ha dotat de personal especialitzat Serveis Socials, ha incentivat nous programes en la ciutat i ha dotat els existents de més contingut. I la aposta és seguir treballant en eixa direcció, en eixe camí per arribar a una igualtat justa i com cal en una societat del segle XXI i democràtica.

Compromís du a cap a Tavernes polítiques que milloren la vida de les persones. És un tret que el defineix i que el diferencia d’altres, com el PP. Les polítiques actives i transversals en matèria d’igualtat que du a  cap el govern de Tavernes xoquen frontalment amb la inacció del Gobierno de España de M. Rajoy i del PP local, i els deixen en evidència.  

I nosaltres, des d’ací, fem costat i aplaudim el compromís del govern municipal amb el feminisme, amb la lluita per la igualtat i en contra de la violència de gènere i les polítiques de discriminació de la dona.