L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 14 de maig del 2018

Déjà vu.


El Consell de Ministres aprovava divendres la proposta del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, mitjançant la qual es destinaran 780.000 euros per a reposar l'arena i reparar els danys produïts pels temporals de febrer i març a la platja de la Goleta. 

Tavernes està dins d'un paquet on el total a invertir és de 41 milions d'euros per al conjunt de les costes d'Espanya, però si que és la inversió més forta en les costes valencianes.

Els treballs de reposició de l'arna ja es van iniciar la setmana passada, amb una novetat sobre situacions anterior: Demarcació de Costes va reconéixer al govern de Compromís de Tavernes en la reunió celebrada la setmana passada que no és la solució per a la Goleta.


Les actuacions que ara es duen a cap tenen com a objectiu pal·liar i restaurar d'urgència els danys causats pels temporals del passat hivern davant davant la immediatesa de l'estiu i de la temporada estival. I com van a actuar? Doncs amb res de nou sota el sol, i com ja sabem per altres actuacions llançar a la platja arenes i àrids. 



Com ací hem publicat en tantes ocasions, ningú sap que pensa el govern de M. Rajoy fer amb l'estudi del Centro de Estudios y Experimentación de Obras Públicas (Cedex) que proposa allargar l'espigo de la Gola de l'Estany a Cullera, amb unes mesures de 80 per 60 metres en forma de "L", que es completaria amb dos milions de metres cúbics d'arena entre "El Marenyet", l'Estany de Cullera i la Goleta de Tavernes.

El que està ben clar, com diu el titular, que és curt però ben expressiu: Déjà vu. Un any més ens quedem sense projecte definitiu per a la Goleta. I suposem que també, un any més, en el debat d'aprovació dels pressupostos de l'Estat, Compromís presentarà l'esmena d'incloure la partida per a l'execució d'un projecte definitiu per a la Goleta, i el grup del PP i Ciutadans en el Congrés tornaran a votar en contra. Déjà vu.

La Goleta ahir
I si igual prompte escoltem campanes.... o seran cants de sirena?   

A no ser que....  igual demà, dimarts, com la cançó de Serrat "puede ser un gran dia" i es produeix el gran miracle i delectem els nostres oïts amb revolades de campanes anunciadores de novetats.

Hi haja o no novetats - no som tan il·lusos de que res canvie- el miracle serà , si com es diu pel poble, hi ha partit que demà acaba les vacances i comença a estirar braços i cames-  vaja allò que en castellà es diu "desperezarse" -  per a tot seguit anar a parlar amb els "jefes" sobre la Goleta.

Les vacances les començaren la legislatura 2003-2007 - ja ho plogut molt, eh?- quan van anunciar solucions definitives en una reunió pública a l'aire lliure a la Plaça d'Oliva de la platja de la Goleta. Eren el temps de "PP solucions", però han passat 4 legislatures i mai no les hem vistes i tampoc han anat a exigir al govern del seu partit. Quan a temes del poble a solucionar a Madrid, fa anys que són de  vacances!