L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 9 de maig del 2018

¿De veritat, el PP presentarà una moció al plenari per exigir a M. Rajoy els 120 milions que ha retallat de la partida d’igualtat i violència de gènere?.




Clar que no. Ni l'han presentada, cap moció, ni la presentaran mai en eixe sentit. El titular es una manera com una altra de fer vore les contradiccions del PP i com la seua actuació real queda molt lluny. 

Si fóra veritat, el PP valler demostraria que té un granet, un mil·ligram de sensibilitat davant la igualtat i contra la violència de gènere, cosa que fins ara no ha demostrat, ni veient la seua política, no ho faran mai. No els va en la seua ideologia. Per presentar eixa moció així al plenari, haurien de començar a preocupar-se per la problemàtica de la dona, cosa que no els interessa i, començar a participar en polítiques d'igualtat a Tavernes, cosa que no han fet mai, com mai han recolzat cap reivindicació de la dona.

Al PP de Tavernes, com a M.Rajoy li importa un rave les qüestions de discriminació de la dona, violència de gènere i maltractament, etc. I per això, no han fet mai cap actuació en positiu a Tavernes, ni se’ls ha vist en cap acte:  Ni tan sols van ser capaços de presentar-se a la constitució del Consell de la Dona, no han participat en cap de les activitats  que recolzen les iniciatives de sensibilització fetes per ara a nivell d’Ajuntament, des del 2012. I ha plogut molt.


Art contra el masclisme. Ni estan ni se'ls espera

No saben de què parlen 

Com que no va ni participen en res, el seu desconeixement és tan gran – i tan greu- que no saben que Tavernes ha rebut reconeixements  per ser un referent en la lluita contra la violència de gènere i en la defensa de la igualtat entre homes i dones. El nostre municipi ha estat dels primers en la participar en la Xarxa de Municipis Protegits contra la violència de gènere.

I desconeixen coses, perquè mai no s’han preocupat per saber-ne, que Tavernes és una de les localitats que compta amb una regidoria d’Igualtat amb recursos personals i econòmics propis, disposa d’un Pla Municipal d’Igualtat i està adherida al programa d’atenció telefònica i protecció de les víctimes de violència de gènere.

I cal dir-ho clar i fort: tot això s’ha fet sense el recolzament, ni la participació,  ni la presencia del PP de Tavernes on les seues dones regidores, entre elles la portaveu, no han aparegut mai en cap acte municipal institucional.

Com que no hi participen en res, desconeixen que la Policia Local treballa des del 2012 en el programa Viogen, amb un conveni amb la Delegació del Govern que incorpora Tavernes al sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere. S’ha signat un protocol de coordinació entre Guàrdia Civil i Policia Local en el 2015, i a més la Policia Local disposa d’almenys 6 efectius amb formació homologada per l’IVASPE en violència de gènere.

Constitució del Consell de la Dona. Busqueu, busqueu a vore si trobeu les regidores populars...

Ni presentar-se al Consell Municipal de la Dona

Fa unes setmanes, es va constituir el Consell Municipal de les Dona. Hi participaven associacions municipals implicades en la defensa de la igualtat i la lluita contra la violència de gènere, associacions de veïns, representants de l’àmbit sanitari, de l’àmbit educatiu i forces polítiques. No cal ni dir que el PP no estava present, y ni està ni se l’espera.

Si parlem a nivell de partit judicial de Sueca, Tavernes ha estat impulsor i constituent del grup de treball sobre igualtat i violència de gènere “Treballant per la Igualtat”, que es reuneix cada 3 mesos per a coordinar les accions polítiques als municipis del partit judicial.


I com a fruit, s’ha constituït el grup Treballant per la Seguretat, què semestralment es reuneix per  coordinar l’actuació dels cossos de seguretat front a les agressions masclistes, i el seguiment i protecció de les víctimes. La Policia Local de Tavernes hi participa en les reunions la última de les quals es celebrà el passat divendres 4 de maig a Llaurí, i en la que també participà el jutge del jutjat nº 4 de Sueca o de violència sobre la dona.