L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 20 de maig del 2018

Compromís presenta les esmenes als pressupostos de l'Estat que afecten Tavernes




L’alcalde de Tavernes i diputat de Compromís en les Corts Valencianes, Jordi Joan, acompanyat dels regidors Josep Llàcer i Quique Chofre han presentat les esmenes fetes als Pressupostos Generals del Estat (PGE) per reivindicar les inversions que Tavernes necessita.

Aquestes esmenes han estat presentades al Congrés de Diputats a través del grup parlamentari de Compromís que presideix a Madrid Joan Baldoví, diputat que ha estat present en un acte de marcat caràcter comarcal i on estaven també alcaldes i carrrecs polítics de Compromís de la Safor-Valldigna.

Tal com ha explicat l’alcalde Jordi Joan les esmenes presentades demanen una solució definitiva a la platja de la Goleta, el desdoblament de la carretera N-332, la permeabilització de la AP-7 i un accés fàcil a aquesta via des de la nostra ciutat. 



Quan a les demandes que afecten i beneficien el riu Vaca i Tavernes, Compromís ha tornat a presentar la sol·licitud que els PGE contemplen la inversió que cal per a la canalització del Vaca, posar fi als problemes d’inundació i adreçar el planejament urbanístic del Vergeret. Cal remarcar que serà la setena vegada que es presenta esta sol·licitud i en les anteriors el PP i també Ciudadanos l’han votada en contra.

Així mateix es demana al govern de M. Rajoy que a través de la Confederació s’actue a la Sèquia la Bova per reparar els camins i també per a evitar inundacions a les terres.
 
Una altra demanda és l’adequació de la via verda que unirà Carcaixent i Tavernes a través de l’antic traçat del trenet. 



També s’ha presentat una esmena per incloure una inversió que faça realitat el Centre d’Interpretació de la Cova del Bolomor. Aquest projecte el govern del PP ja l’ha votat en contra dues vegades, cosa que representa un total menystenint al que és, ara per ara, un dels jaciments més importants a nivell mundial per a estudiar l’ús del foc per l’home i els processos d’humanització dels nostres antecessors. Una bona demostració del que la cultura és i els interessa al PP de Rajoy i d'Isabel Bonig. 

Jordi Joan assenyalava que Compromís presenta les esmenes  després d’haver comprovat com el govern del PP de M. Rajoy no té en compte els interessos dels valencians quan planifica inversions, i els seus companys de partit autonòmics i local, els de Tavernes, es mostren contents i pagats per aquesta situació injusta envers els valencians.

La pregunta ara és: ¿Què faran els diputats valencians del PP i Ciudadanos en el Congrés, votaran a favor de les esmenes que beneficien Tavernes? Quines gestions farà el PP de Tavernes a favor de les propostes que beneficien la ciutat? Informarem