L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 26 de maig del 2018

Compromís aconsegueix la cessió gratuïta a Tavernes del baix de la Cambra Agrària



El govern de Compromís ha aconseguit la cessió de la Generalitat de la planta baixa de l’edifici de l’antiga Cambra Agrària situada en la Plaça Major, un baix que ocupa una superfície de 195 metres i que estava  adscrit a la Conselleria de Agricultura.

El Consell ha aprovat la cessió de manera totalment gratuïta amb el condicionant que s’use per a finalitats d’interés agrari, amb la qual cosa acaben les gestions iniciades l’any 2016 pel govern de Compromís per aconseguir la propietat i que en un primer moment es va plasmar en una “cessió d’ús”.

La resolució d’aquella primera cessió d’us la va firmar en octubre del 2016 la directora general de Patrimoni, Empar Martínez, conjuntament amb l’alcalde Jordi Joan i el regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, com podeu vore a la fotografia del moment.


Ara, el Consell aprova la cessió gratuïta que s’haurà de plasmar en el registre de la propietat, uns tràmits que poden durar uns temps.  Per tant de moment i fins eixa propietat efectiva, cal pensar que la situació quedarà igual i l’associació ACUDE, que usa el baix, continuarà desenvolupant la seua activitat social i de ajuda a la gent major.

El regidor d’Agricultura, Javi Escrihuela, en comentar la noticia ha indicat que “aquesta cessió és fruit del treball del govern de Compromis i una demostració de  l’interés  que tenim per beneficiar i impulsar l’agricultura local. Els agricultors són un dels col·lectius amb més tradició y arrelament a la nostra terra, a més de que el sector agrari té un pes i gran importància en la nostra economia”.

El regidor de Compromís comentava que la cessió d’aquest baix per als agricultors era una cosa que mai no havia aconseguit el govern del PP, i ha estat Compromís qui ha pogut recuperar aquesta propietat que té un significat i un gran valor sentimentals per als agricultors vallers.  Ara, quan la propietat siga efectiva, seran els agricultors qui hauran de fer propostes d’ús per al nou local

Un poc d’història

L’any 1996 es van liquidar las Cambres Agràries i la Generalitat va atorgar a l’Ajuntament la propietat de la primera, segona i tercera planta, mentre mantenia la propietat de la planta baixa de l’edifici adscrita a la Conselleria d’Agricultura.

Des de l'any 1995  fins a l'any 2015,  el PP ha estat governant la Generalitat,  i Tavernes fins el 2011, sense haver aconseguit la cessió al poble del baix, a pesar de les peticions dels llauradors.

L’alcalde Jordi Joan va iniciar les gestions la passada legislatura i no es va aconseguir res de res per la nul·la predisposició del govern de la Generalitat, encara en mans del PP,  a la cessió.

El canvi de govern en la Generalitat ha fet que les gestions de Compromis hagen tingut un bon final, i quan estiguin solucionats els tràmits del registre, el local s’usarà per a interessos generals del sector agrari.