L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 24 d’abril del 2018

Tavernes paga el penúltim rebut del deute de 1’7 milions que va deixar el PP amb la Diputació


El govern municipal de Compromís abonarà en el present mes d’abril més de 172.000 euros a la Diputació com a pagament del penúltim rebut del deute que van deixar els governs anteriors del PP.

Els governs del PP van cobrar als veïns, i durant molts anys, les taxes del fem i deixalles domèstics. Encara que es cobrava un únic rebut conjunt, corresponia: 

- Una part a l’arreplegada domiciliaria i el trasllat a la planta de Guadassuar (fotografia superior). Eixa tasca la feia i cobrava l’Ajuntament.

 - Una segona part era pagar la selecció i tractament del fem, tasca que feia (i encara fa) Diputació en la planta de tractament de residus de Guadassuar 

Els dos conceptes es cobraven als veïns com a un únic rebut, però l'Ajuntament havia de transferir la quantitat corresponent  a la Diputació, cosa que els governs del PP no van fer: cobraven als veïns les dues quantitats, però no li enviaven a Diputació la quantitat que li corresponia, de manera que anaven acumulant deute.

Quan Compromís es va fer càrrec de l’alcaldia i del govern municipal es va trobar amb la sorpresa que Tavernes li devia 1’7 milions a Diputació pel cànon del tractament del fem a Guadassuar: els anteriors governs no l'havien pagat!!!.

La passada legislatura es va abonar a Diputació la major part del deute. Al final del 2015 quedava per pagar menys de 800.000 euros i el govern de Compromís va acordar amb Diputació que els pagaria en 4 terminis anuals. L’objectiu és acabar el deute el 2019, quan acaba la legislatura i no traspassar el deute a la pròxima corporació. 
Camions de l'arreplegada de fems

I què es podria fer en 18 milions d'euros? 

El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, en un passat plenari, recordava també que l'Ajuntament no ha cobrat cada any sobre 200.000 euros pel canon de l’aigua potable, perquè ja els va cobrar  anticipadament el govern del PP fins el 2016.

Resumint, des del 2012 s'han pagat “deutes i altres cosetes” del PP per valor de més de 16 milions d’euros. O siga, s'han deixat de cobrar sobre els 1’6 milions del canon de l’aigua potable.

Entre unes coses i altres Compromís no ha disposat de vora 18 milions. Concretem:

      - Més de 10 milions pagats de capital i interessos de préstecs bancaris
      - 1’3 milions del deute de Diputació
      - 3 milions de proveïdors 
      - 2 milions del rescat de l’aparcament 
      - 1’6 milions no cobrats del canon de l’aigua potable.

¿Quantes millores s’haurien pogut fer amb eixos 18 milions que Compromís no ha disposat perquè els ha destinat a pagar “cosetes” del PP? Vosaltres mateixos, lectors i lectores.